Jazz @ the movies

De combinatie film en jazz levert vaak mooie pareltjes op. Ook deze editie delft Cinema ZED ze graag voor je op.

 • My Foolish Heart (2018): De gloednieuwe biopic over Chet Baker, een melancholische film over talent, machteloze liefdesdrang en zelfdestructie. Belgische première!
  VR 15 + ZA 16 + ZO 18 + WO 20 + ZA 23.03
 • Meeuwen sterven in de haven (1955): Een gekwelde man is op de dool in de havenstad Antwerpen, op de vlucht na de moord op zijn vrouw. Jack Sels zorgde voor de soundtrack van deze schitterende film waarin o.a. Julien Schoenaerts en Dora van der Groen debuteren.
  ZA 16* + VR 22.03 / * met The Original Soundtrack Live
 • Just Friends (1993): Een met brio verteld verhaal van liefde en muziek gebaseerd op de figuur van de Antwerpse jazzmuzikant Jack Sels, vertolkt door Josse De Pauw. 
  DI 19* + WO 20.03 / * met inleiding en nagesprek 
 • The Jazz Ambassadors (2018): In 1956 werden Louis Armstrong, Duke Ellington, Dizzy Gillespie en Dave Brubeck een onverwacht nieuw wapen in de Koude Oorlog: ze moesten de wereld rond toeren om de Sovjetpropaganda over rassenongelijkheid in de VS te weerleggen, terwijl de realiteit helemaal anders was. Belgische première!
  DO 21* + ZA 23.03 / * met inleiding en nagesprek

MEER JACK SELS

Ook Existenz Jazz (MA 18.03) plaatst saxofonist Jack Sels centraal. De avond opent met de korte documentaire Uncle Sax - The Life and Jazz of Jack Sels en serveert verder livemuziek van het Casimir Liberski Trio en een party met dj The Jazzkid.