The United States vs. Billie Holiday

za 12/03/2022 - 19:30 Tickets
zo 13/03/2022 - 17:00 Tickets
di 15/03/2022 - 14:30 Tickets
2 uur 11'

Ticketprijzen

€ 9,50

Kortingen:

  • Cultuurkaart KU Leuven: € 7
  • ZED studentenkaart, ZED lerarenkaart, Samenaankoop KULeuven: € 8
  • UiTPAS kansentarief: € 1,90

Het gaat hard voor jazzmuzikante Billie Holiday: haar muziek scoort wereldwijd en ze wordt overal aanbeden. Of toch bijna overal, want door haar nummer Strange Fruit, waarin ze rassenongelijkheid en racistisch geweld aanklaagt, wordt ze een doorn in het oog van het witte politieke establishment. Ze wordt het doelwit van de Federal Department of Narcotics, die een geheime operatie opzet met de zwarte undercoveragent Jimmy Fletcher, in de hoop Billie te kunnen betrappen op het bezit van drugs. De twee beginnen een onverwachte en tumultueuze relatie.

Het zijn grote schoenen om in te stappen, maar R&B-zangers Andra Day maakt een fenomenale indruk met haar vertolking van de legendarische Billie Holiday. Ze werd dan ook meer dan terecht genomineerd voor de Oscar van Beste Actrice in een hoofdrol. Naast haar staat Trevante Rhodes, die in 2016 internationaal doorbrak met de Oscarwinnende film Moonlight.

Een intense blik op het leven van jazzicoon Billie Holiday en haar eindeloze strijd met verslaving, roem en een hartverscheurende liefde.

In de pers

  • “Andra Day speelt de rol van haar leven” (★★★★ de Volkskrant)

Credits

Fictiefilm / 2021 / Verenigde Staten
regie Lee Daniels met Andra Day, Trevante Rhodes, Garrett Hedlund en anderen
dialogen Engels – Nederlands ondertiteld