Chasing Trane

The John Coltrane Documentary

vr 11/03/2022 - 17:00 Tickets
ma 14/03/2022 - 17:00 Tickets

Ticketprijzen

€ 9,50

Kortingen:

  • Cultuurkaart KU Leuven: € 7
  • ZED studentenkaart, ZED lerarenkaart, Samenaankoop KULeuven: € 8
  • UiTPAS kansentarief: € 1,90

John Coltrane (1926-1967) is een legende, een begeesterende en outside-the-box muzikant die met zijn buitengewone talent muziekgrenzen kon overstijgen. Hij begon als jonge twintiger in de bigband van Dizzy Gillespie. Wanneer hij afstand neemt van drugs, begint zijn grootste ontwikkeling als saxofonist. Zijn spel, ook op de sopraansax, wordt vrijer en hij ontdekt zijn kwaliteiten als componist. De laatste jaren werd zijn werk nog woester en mystieker. Amper 40 was hij toen hij na een Japanse tournee bezweek aan leverkanker. Ondanks zijn veel te korte leven is zijn invloed op de muziekwereld tot op vandaag niet te onderschatten.

Chasing Trane is dé ultieme John Coltrane documentaire. Sonny Rollins, Bill Clinton, huidige stersaxofonist Kamasi Washington en vele anderen duiden wat Coltrane zo bijzonder maakt, als muzikant en als mens. Ook Coltrane zelf komt indirect aan het woord: Oscarwinnaar Denzel Washington spreekt Coltrane’s teksten uit albumhoezen en interviews uit en brengt de saxofoongrootheid zo echt tot leven, als man en als artiest.

In de pers

“Een even rijk gevuld als meeslepend portret, gelardeerd met veel archiefmateriaal en natuurlijk de superbe sax-frasen van John Coltrane”- Filmfest Gent

Credits

Documentaire / 2016 / Verenigde Staten
regie John Scheinfeld dialogen Engels – geen ondertiteling