At the movies

Leuven Jazz en Cinema Zed brengen jazz op het witte doek in twee straffe documentaires en een aangrijpende fictieprent ...

 • The ballad of Fred Hersch (DO 10.03)
  Tijdens de residentie van Fred Hersch mag deze intieme documentaire niet ontbreken. In 2008 viel Hersch in een coma na een longontsteking, waaruit hij terugkeerde met inspiratie voor nieuw fantastisch werk. We volgen hem in zijn leven als jazzmuzikant, ontdekken zijn muziek en de uitdagingen waarmee hij geconfronteerd wordt.
  Exclusief: Fred Hersch zal zelf aanwezig zijn bij de vertoning! 
 • Chasing Trane (VR 11 & MA 14.03)
  Dit is dé ultieme John Coltrane documentaire. Sonny Rollins, Bill Clinton, huidige stersaxofonist Kamasi Washington en vele anderen duiden wat Coltrane zo bijzonder maakt, als muzikant en als mens. Ook Coltrane zelf komt indirect aan het woord: Oscarwinnaar Denzel Washington spreekt Coltrane’s teksten uit albumhoezen en interviews uit en brengt de saxofoongrootheid zo echt tot leven. 
 • The United States vs. Billie Holiday (ZA 12, ZO 13 & DI 15.03)
  Wanneer ze met Strange Fruit de rassenongelijkheid en het racistische geweld aanklaagt, wordt Billie Holiday een doorn in het oog van het witte politieke establishment. Het Federal Department of Narcotics zet zelfs een undercoveroperatie op om haar te kunnen betrappen op het bezit van drugs. Een intense blik op het leven van dit jazzicoon en haar eindeloze strijd met verslaving, roem en een hartverscheurende liefde. Met fabelachtige vertolking door R&B-zangeres Andra Day.