streaming concert
za 27/03/2021 - 20:00
16-99

Ticketprijzen

€ 7

Na betaling krijg je de concertlink per e-mail.
Na de live-uitzending is de link nog 48 uur beschikbaar.

  Frisse, hedendaagse en intelligente jazz opgenomen in de stemmige toneelzaal van Steinerschool de Zonnewijzer in Wijgmaal. Pianiste Eve Beuvens speelt een gevarieerd en toegankelijk programma met eigen creaties, naast werk van Thelonious Monk en Duke Ellington. 

  Marc Van den Hoof, jarenlang Klara’s vaste jazzman, tekent voor een diepgravend interview.

  Concert ten voordele van de uitbreiding van de Middelbare Steinerschool Leuven.

  Biografie Eve Beuvens

  Eve Beuvens was als kleine meid gefascineerd door de contrabas, maar op dertienjarige leeftijd koos ze toch voor de piano. "Het leek me fysiek minder inspannend" zei ze. 

  Ze voelde zich onmiddellijk aangesproken door jazzmuziek en besloot lessen te volgen bij Nathalie Loriers. Ze schreef zich in aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar ze lessen volgde bij Diederick Wissels, John Ruocco, Kris Defoort, Garrett List en John Taylor. In 2005 behaalde ze het Meesterdiploma. Daarnaast behaalde ze een diploma filosofie.

  Haar debuut-cd 'Noordzee' verscheen in 2009 op het Igloo label. Een aangename kennismaking met een jonge pianiste die frisse, intelligente en hedendaagse jazz maakt. Haar zin voor melodie is verfijnd, haar pianospel assertief en lenig. Ze neigt naar Brad Mehldau, maar houdt in de achteruitkijkspiegel haar blik op Lennie Tristano. Op 'Noordzee' horen we een levenslustige jazzmuzikante met sterke persoonlijkheid.

  In 2014 kreeg ze tijdens het Gaume Jazz Festival carte blanche. Het concrete resultaat hiervan verscheen onder de titel 'Heptatomic', met in haar groep Laurent Blondiau, Grégoire Tirtiaux, Sylvain Debaisieux, Benjamin Sauzereau, Manolo Cabras en haar broer Lionel.

  In 2010 ontmoette ze de Zweedse saxofonist Mikael Godée. Ze vormen het Mikael Godée-Eve Beuvens Quartet met Magnus Bergström op contrabas en Johan Birgenius op drums. In februari 2019 hebben ze hun tweede cd opgenomen voor het Igloo label: 'Looking Forward'.

  In 2018 kreeg Eve van het Gaume Jazz Festival de opdracht om in augustus 2019 een soloconcert te spelen. Na even twijfelen, besliste ze om de uitdaging aan te gaan. Ze greep terug naar de piano solo platen die haar sinds jonge leeftijd beïnvloed hebben: Herbie Hancock 'The Piano', Thelonious Monk 'Solo Monk', Keith Jarrett 'Live in Rio' maar ook die van Paul Bley, Masabumi Kikuchi of Dollar Brand, en ze begon te componeren.

  Eve heeft altijd al gecomponeerd: voor haar trio, voor haar septet, voor haar kwartet maar nooit voor zichzelf alleen! Ze componeerde een heel persoonlijk programma, bestaande uit contrastrijke stukken, vol van subtiele elementen die ze op een heel intense en simpele manier uitvoerde. Dit creëerde een speciale atmosfeer. Omdat ze veel plezier had in het solo spelen, besliste ze om het avontuur voort te zetten!

  www.evebeuvens.com

  Wat is de Steinerschool Leuven ?

  De Zonnewijzer is een kunstzinnige Steinerschool vol kleur, beeld en klank.
  Je vindt ze aan een rustige groene dreef tussen het station en de kerk van Wijgmaal. De Zonnewijzer is een kleinschalige school waar de kinderen creatief leren denken dankzij kwaliteitsvol onderwijs.

  De Zonnewijzer is een erkende gesubsidieerde Steinerschool, met een kleuterafdeling, een basisschool en een middelbare school.

  Wat maakt Steiner onderwijs zo uniek?

  Als Steinerschool bieden wij kinderen een bredere ontwikkeling aan dan in het regulier onderwijs.
  Wij geloven in het evenwaardig ontwikkelen van hoofd, hart en handen en wij doen dit aan de hand van het integreren van vakken zoals kunst, muziek, drama, ambachten en wetenschappen. Zo geven we onze leerlingen de ruimte zichzelf te ontplooien, te ontdekken en te ontwikkelen tot mensen die klaar zijn voor de uitdagingen van de toekomst.

  Door het succes van ons educatief project werden de klassen van de Middelbare Steinerschool Leuven verdubbeld. Ten voordele van de uitbreiding organiseren we culturele en sportieve evenementen onder de noemer Steiner For Life.

  www.steinerschoolleuven.be / www.steinerforlife.be

  Credits

  Met de steun van: Stad Leuven
  Sponsors: Gorissen, Kapernikov, Valentijn Elsen, Archipelago, Beneo, Triodos, Wildenborgh en UCLL
  Met dank aan: Doekjes en Broekjes, Oxfam Wereldwinkel Kessel-Lo en Welcome Back Victoria Creative Studio.

  Bekijk en luister online