Adja Fassa

Huiskamerconcert

zo 20/03/2022 - 16:00
Huiskamerconcert
Gratis
60'

Ticketprijzen

gratis, met reservatie

Adja Fassa wordt beschouwd als dé ontdekking van 2022. Ze is zangeres, componiste en theatermaakster, die ook schrijft en speelt.

Van jongs af aan heeft zij steeds de diepere lagen van zichzelf en haar medemens willen begrijpen. Eveneens is ze een reiziger in hart en nieren: van de theateropleiding op het KASK in Gent, naar India en Nepal om zich te verdiepen in yoga, waarna ze terugkeerde naar België om jazz-zang te studeren aan het Conservatorium in Leuven. Vervolgens startte ze ook de theateropleiding om zang, theater en fysieke performance aan elkaar te verbinden.

Recent maakte ze met Adjabet, hoofdstuk I haar eerste interdisciplinaire voorstelling over een symbolisch alfabet - het eerste deel van een trilogie. In een poging een eigen taal te ontwikkelen waar jazz, soul en R&B versmelten in een verhaal met beweging, geur, klank en tekst, gaat ze op zoek naar een beschrijving voor de gevoelens en sfeerwerelden die wij allemaal ervaren, maar moeilijk kunnen benoemen.

Met haar negenkoppige band ADJA vertaalt ze deze composities naar het podium, te zien als aftershow bij de double bill Lakecia Benjamin & NΔBOU. In december wonnen ze nog Soundtrack, een wedstrijd voor jong talent in Vlaanderen.

Voor dit huiskamerconcert kiest ze voor intimiteit en verbondenheid en brengt ze haar nummers in duo, in een akoestisch jasje gestoken met gitarist en arrangeur Alexis Nootens.