More than music

Jazz is meer dan enkel muziek. Ontdek muzikale theater- en boekvoorstellingen, filmvertoningen ... en nog veel meer!

 • As we walk - Hanne De Backer & g a b b r o
  Saxofoniste Hanne De Backer stelt de Belgische première voor van haar filmconcert As We Walk. Aansluitend volgt een liveconcert. (ZO 12.03)
 • Boekvoorstelling + concert: De schreeuw van de sax
  De schreeuw van de sax is een schelmenroman van Bavo Dhooge met een bijzonder hoofdpersonage. Een saxofoon vertelt zijn leven vanaf zijn geboorte halverwege de 19de eeuw tot nu.
  Jeroen Vanbever brengt na de boekvoorstelling een soloconcert. De gedreven saxofonist voelt zich naar eigen zeggen even goed op een klassiek podium als in een jazzclub. Even testen hoe hij zich voelt in een boekhandel. (DI 14.03)
 • 2 x Benjamin Verdonck
  De voorbije jaren zette theatermaker Benjamin Verdonck een reeks wonderlijke tafeltonelen en kijkkasten in de wereld. Voor Down the rabbit hole en Continuum nodigt hij respectievelijk Vitja Pauwels en Empty Apartments uit om mee in dialoog te gaan, samen te improviseren en zijn kijkkasten ook magisch voor het oor te maken. (WO 15 & ZO 19.03)

FILM

Cinema ZED zet Randy Newman in de spotlights en vertoont filmklassiekers met jazzy soundtracks van de componist. Jazzkenner Peter Anthonissen en soundtrackexpert Robin Broos leiden de films in.

 • The Natural
  Deze geliefde honkbalklassieker brengt het netelige levensverhaal van een ambitieuze slagman. De film, met in de hoofdrollen Oscarwinnaars Robert Redford en Robert Duvall, won in 1985 een Grammy voor Beste instrumentale compositie voor de prachtige soundtrack gecomponeerd door Randy Newman. (VR 10.03)
 • Ragtime
  Een jonge zwarte pianist raakt verwikkeld in het leven van een rijke blanke familie te midden van de raciale spanningen in het New York van begin 20ste eeuw. Deze iconische klassieker werd genomineerd voor acht Oscars waaronder Beste originele muziek en Beste originele nummer van de hand van Randy Newman. (DI 14.03)
 • Filmclub Django & Manneken Swing
  We verdiepen ons in Django, een film over jazzgitarist Django Reinhardt, en de docu Manneken Swing over de vergeten bigbandleider Stan Brenders met jazzhistoricus Matthias Heyman. (DO 16.03 - filmvertoningen | ZA 18.03 - filmclub)

DANS

 • Jazz X All Style Battle
  In deze unieke creatie wordt freestyle dans gekoppeld aan de freestyle jazz van het KAU trio, saxofonist Maxime Dereux en trombonist Marius Rabbe. (DO 16.03)
 • Dansfeest en concert Blue Mockingbirds
  Welkom op dit groots dansfeest in pure New Orleans stijl, met livemuziek van de Blue Mockingbirds. (ZO 19.03)