Heart of jazz

De 30CC/Schouwburg vormt opnieuw het hart van Leuven Jazz. Je geniet er van de vele headliners, maar je kan er ook haast elke dag terecht voor een portie jong jazztalent of een verfrissende jazzpauze.

Headliners

30CC serveert je enkele van de allerstrafste namen uit de internationale jazzscene. Mis deze headliners niet:

INUIT presenteert Vorklift & Alex Lesage

Het instrumentale trio Vorklift belooft pittige grooves en zweverige klankwolken geïnspireerd door zowel moderne jazz als progrock, neo-soul, hiphop, EDM en metal.
Alex Lesage
brengt een speelse combinatie van electro, experimentele hiphop en jazz. (DO 9.03)

Dans

Jazz x all style battle: Freestyle jazz wordt gekoppeld aan freestyle dans. De beste dansers van België nemen het tegen elkaar op, op livemuziek van KAU trio met een extra saxofonist. Na de battle volgt er een dj-set van dj Fatoosan. (DO 16.03)

B-Jazz

Voorronde B-Jazz + Late Night Jam (VR 17.03): Vier jonge Belgische bands strijden voor een plaats in de finale van de B-Jazz International Contest. Na de vier sets volgt een een speelse jamsessie. Meer info volgt snel.

  Themacombo's

  Samen met hun docenten werken de studenten van de LUCA jazzopleiding opnieuw een repertoire uit rond een bepaald thema of een icoon uit de jazzgeschiedenis.In deze gratis sessies krijg je onder meer een eerbetoon aan Herbie Hancock, Bill Evans en Kenny Wheeler

  • Themacombo For Voices Only (ZA 11.03): Onder leiding van zangeres en multi-instrumentaliste Lynn Cassiers vormen de studenten een a-capella-ensemble.
  • Themacombo Joe Henderson meets McCoy Tyner (ZA 11.03): Gitaardocent Peter Hertmans brengt samen met de studenten een bloemlezing van het oeuvre van zowel saxofonist Joe Henderson als pianist McCoy Tyner.
  • Themacombo The Music of Bill Evans (ZO 12.03): Docent contrabas Jos Machtel brengt samen met de studenten een ode aan de iconische pianist Bill Evans.
  • Themacombo A Tribute to Kenny Wheeler (ZO 12.03): Samen met de studenten presenteert gitaardocent Peter Hertmans een selectie uit het repertoire van de in 2014 overleden trompettist Kenny Wheeler.
  • Themacombo A Tribute to Herbie Hancock (DI 14.03): Drumdocent Dré Pallemaerts gaat samen met zijn studenten op ontdekking in het enorme oeuvre van pianist Herbie Hancock
  • Themacombo Monk's Business (WO 15.03): Saxofoondocent Frank Vaganée en zijn studenten brengen een selectie uit het repertoire van de legendarische bebop-pianist Thelonious Monk.
  • Themacombo The Music of Wayne Shorter (DO 16.03): Contrabasdocent Jos Machtel duikt samen met de studenten in het rijke en veelzijdige repertoire van saxofonist Wayne Shorter.
  • Themacombo Bebop To Go! (VR 17.03): Docent saxofoon Frank Vaganée laat je samen met de studenten kennismaken met bekende en minder bekende stukken van de bebop