+ Late Night Jam

vr 17/03/2023 - 19:00
30CC/Schouwburg
Late Night Jam in foyer

Ticketprijzen

Voorronde: VVK: € 7 - Kassa: € 10
Kortingen:

  • Cultuurkaart KU Leuven: - € 2 op vvk en kassa
  • UiTPAS kansentarief: € 2

Late Night Jam (vanaf 23 uur): gratis

Voor de 43ste editie van de B-Jazz International Contest gaan Muziekmozaïek en Leuven Jazz samen op zoek naar Belgisch jong jazztalent dat klaar is om (inter)nationale podia in te palmen.

Tijdens deze Belgische voorronde krijgen vier jonge bands de kans om zichzelf en hun repertoire in optimale omstandigheden voor te stellen aan het publiek én aan de jury. De juryleden zullen op basis van wat ze zien en vooral horen één winnaar kiezen die later dit jaar kan deelnemen aan de finale van B-Jazz 2023.

Nadat de vier bands zichzelf hebben gepresenteerd en in afwachting van de beslissing van de jury is de foyer the place to be. Daar zullen de aanwezige muzikanten samen jammen dat het een lieve lust is. Na afloop van de Late Night Jam maakt de jury de winnaar bekend.

TIMING

  • 19.00 uur:  Knuets/Secula Quartet
  • 20.00 uur:  KAU trio.
  • 21.00 uur:  Orson Claeys Quintet
  • 22.00 uur:  Anti-Panopticon
  • 23.00 uur:  Late Night Jam (in de foyer)
  • 00.30 uur:  bekendmaking winnaar

Band 1 - Knuets/Secula Quartet (19.00 uur)
Het Knuets/Secula Quartet is een nieuwe band opgericht door de jonge Belgische gitarist Eliott Knuets en Franse pianist Noé Sécula. De ritmesectie wordt gevormd door drummer Genius Lee Wesley en Joan Codina Contra op contrabas. Ze spelen nieuwe originele composities waarin de geest van meesters als John Coltrane, Miles Davis, Brad Mehldau,...voortleeft. Elliot is tijdens Leuven Jazz artist-in-residence en is daardoor nog meermaals aan het werk te zien op het festival.

Band 2 - KAU trio.(20.00 uur)
KAU trio. is een instrumentaal project uit Brussel bestaande uit André Breidlid (drums), Matteo Genovese (bas) & Jan Janzen (toetsen). Ze vertegenwoordigen verschillende Europese achtergronden en komen samen in de geest van de stad waarin ze zijn opgegroeid. Geïnspireerd door jazz creëren ze een ‘head-bobbing’-sfeer met behulp van ‘broken beats’ en pakkende melodieën terwijl ze ruimte laten voor improvisatie.

Band 3 - Orson Claeys (21.00 uur)
Orson Claeys is een 24-jarige muzikant en componist uit Gent, België. In april 2022 besloot hij vier composities op te nemen en via die weg zijn jeugddroom na te jagen. Hij stelde de band samen uit internationale medestudenten van het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Geïnspireerd door wereldberoemde muzikanten als Aaron Parks, Ambrose Akinmusire, Shai Maestro en Walter Smith III is Orson Claeys voortdurend op zoek naar zijn eigen unieke stijl in de hedendaagse moderne jazz.

Credits

www.b-jazz.be