Oriana Ikomo & Fred Gata And The Mothership

selected by Moene Peeters

do 21/03/2024 - 20:30
Gratis
20.30 - 21.15 uur (Oriana Ikomo) + 22.45 - 23.30 uur (Fred Gata)
gratis

Ticketprijzen

Combineer deze double bill met het concert van BeraadGeslagen.

Voor deze 2024 editie van Leuven Jazz krijgt de jonge drummer en LUCA-student Moene Peeters carte blanche om een avond samen te stellen met twee opkomende talenten. Geniet van dit jong en fris geluid tijdens deze double bill.

Door een agendaconflict kan het optreden van Joël Francis niet doorgaan. Met Oriana Ikomo presenteren we echter een zeer straf alternatief.

Oriana Ikomo - THE HEALING

Met Oriana Ikomo presenteren we een van de meest veelbelovende talenten uit het Belgische muzieklandschap. Zij presenteert bij ons THE HEALING, een EP die je zal raken tot in je ziel en die de diepgaande metamorfose die ze de afgelopen jaren heeft ondergaan samenvat. Deze muzikale reis is een ode aan persoonlijke empowerment en Oriana’s veerkracht klinkt door in elke noot en tekst.

In haar klankenpalet verweeft ze naadloos invloeden uit R&B, gospel, ambient, jazz, elektronica en pop. Haar geluid is zelfverzekerd en robuust, en weerspiegelt de kracht die ze in zichzelf heeft ontdekt. In elk nummer laat ze haar uitzonderlijke veelzijdigheid als artiest horen. Van het hartverscheurende MAMA, LET’S GO tot het ritmisch geladen IMMA PLEASER navigeert ze moeiteloos door verschillende muzikale landschappen.

THE HEALING is niet zomaar een EP; het is een uitnodiging om in de diepten van Oriana’s ziel te duiken. Door haar ontroerende teksten en dynamische melodieën ben je getuige van de schoonheid die voortkomt uit persoonlijke groei en zelfontdekking.

In 2022 diende haar nummer IF als soundtrack in de televisieserie Roomies (vrt) en vorig jaar verstevigde ze haar livereputatie met het behalen van de finale in twee van de grootste muziekcompetities van België, Sound Track en De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

Fred Gata And The Mothership

Fred Gata is de winnaar van Sound Track 2023 Vlaams-Brabant en een jonge Leuvenaar met een ambitie voor kunst en het uitbouwen van een hechte community binnen Leuven, maar ook met de rest van ons klein, maar hartig landje. 

Liefde, samenhorigheid en het doorgeven van kennis zijn de verschillende elementen die zijn levensdoel vormen. Dit doel wil Fred verwezenlijken aan de hand van soulful muziek, fotografie van mensen met hun rauwe emoties en schilderijen die je een blik doen werpen naar mensen uit de maatschappij die vaak over het hoofd worden gezien. Kortom, het creëren van momenten van samenkomst waarin ieder individu kan schitteren in groepsverband! 

Met Faust op de bas, Jef op de drums, Maura op de keys, Bram aan de gitaar, Ruben met de viool en Levi als backing vocal, komt deze muzikale flowerbomb fris en fruitig samen tot een mooi boeketje! Een band genaamd Fred Gata And The Mothership! 

COMBO!

Combineer deze double bill met het concert van BeraadGeslagen (betalend ticket > UITVERKOCHT!!).

Timetable

  • 20.30 - 21.15 uur: Oriana Ikomo
  • 22.45 - 23.30 uur: Fred Gata