do 09/03/2023 - 20:00
Gratis
45' - pauze - 45'
Dit evenement is gratis

Vorklift

Vorklift is een instrumentaal trio. De eigenzinnige, genre-fluïde pianist Eli Coppens wordt ondersteund door bassist Inigo Grau en drummer Paul De Smet. Het resultaat zijn pittige grooves en zweverige klankwolken, geïnspireerd door zowel moderne jazz (GoGo Penguin, Immortal Onion, Alfa Mist, Robert Glasper ...) als prog-rock, neo-soul, hiphop, EDM en metal.

Alex Lesage

Alex Lesage is een Belgische elektronicamuzikant, pianist en producer die bekend staat om zijn innovatieve benadering van muziek. Met een achtergrond als toetsenist en een sterke interesse in geluidsontwerp en experimentele elektronische muziek, heeft Alex een uniek en onderscheidend geluid ontwikkeld dat elementen van electro, hiphop en jazz combineert tot een ​​geluid dat zowel intellectueel als emotioneel aantrekkelijk is.

Alex richt zich vooral op experimenten met keyboards en sounddesign, vooral met analoge synths. Het meeste van zijn werk is beïnvloed door improvisatie en de avontuurlijke wegen die het opent om aansluiting te vinden bij wat voor hem echt is. Beïnvloed door moderne artiesten zoals Max Cooper, Rival Console of zelfs Flume, is de muzikale identiteit van Alex Lesage ook een minimalistisch onderzoek naar geluid en visueel werk. Zijn liveset geeft een andere kijk op zijn studiotracks door de improvisaties op structuren met Max Hilpert op drums.

Timetable

  • 19.30 uur: deuren
  • 20.00 - 20.45 uur: Vorklift
  • 21.15 - 22.00 uur: Alex Lesage

Credits

INUIT is een Leuvense concertorganisator die opkomend talent een podium biedt. Voor ons staat er één zaak centraal: zo veel mogelijk livemuziek naar Leuven brengen.

Bekijk en luister online