Het Scheldeoffensief, KGbe & KOPERGIETERY
vr 22/03/2024 - 19:00
60'
6-106 jaar

Ticketprijzen

€ 12 - check onze kortingen

Zwart
als zwarte pensen zijn
Zwart
als het verkoold stukje hout is
Zwart
als het voor mijn ogen is
Zwart
als de maansverduistering is
Zwart
als de bitterste koffie is
Zwart
als de nacht is
Zwart
als een klein zwart schaapje is
Zwaaaaaart
Zwaaaaaart
Zwaaaaaart
Zwaaaaaart

Colors toont het ware coloriet van een diverse groep spelers op scène.
Ze schetsen & boetseren, schuren & contrasteren.
Ze zoeken naar dat ene schilderij waarin al hun kleuren passen, dromend van een wereld die krioelt van nuances, gedachten en geluiden.

Colors is een ontdekkingstocht naar de boeiende identiteiten van onszelf, de mens. De cast bestaat uit professionelen en niet-professionelen, mensen met en zonder beperking. Samen schudden ze de stempels en etiketten van zich af. Ze onderzoeken wat kleur met ons doet en hoe we als mens nog een al te statische blik op iemands identiteit hebben. Geoffrey Burton tekent voor de muziek en laat zich hiervoor inspireren door jazzcomponist Ken Nordine, die songs maakte over kleuren.

Een dwars getinte metafoor over hokjesdenken met oog voor jong publiek.

Credits

www.kopergietery.be
www.hetscheldeoffensief.be

concept Frank Dierens spel Marah Haj Hussein, Flor Van Severen, Julia Luna Dierens, Frank Dierens, Oskar Stalpaert, Julia Terryn, Billie Valcke, Sofie Verniers, Maurice Walschaerts regie Frank Dierens, Jitse Huysmans muziek Geoffrey Burton dramaturgie Matthias Velle scenografie Stef Stessel kostuums Valerie Le Roy licht Jeroen Doise klank Jonas De Wulf decor & techniek Koen Demeyere, Bart Van Bellegem, Kris Van Oudenhove productieleiding Polien Demeulemeester omkadering Dominique Collet, An Van den Bergh productie Het Scheldeoffensief, KOPERGIETERY & KGbe met de steun van de Vlaamse Overheid, de Stad Gent en de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid