Jazz Op Zondag

Hanne De Backer & g a b b r o
zo 12/03/2023 - 20:00
2 uur 35 minuten

Ticketprijzen

€ 14

Kortingen

  • Cultuurkaart KU Leuven: € 10
  • UiTPAS kansentarief: € 2,80

Exclusief, slechts 100 plaatsen

De voorbije jaren scheerde De Backer hoge toppen in de Europese improvisatie-scene. In 2017 richtte ze het wisselende collectief g a b b r o op, dat zich als doel stelt om te improviseren op ongewone plekken zoals een gevangenis of een oude riolering. Voor haar nieuwste project As We Walk wandelde De Backer samen met drummer Raf Vertessen en pianist Andreas Bral de Belgische kustlijn af in het gezelschap van een cameraploeg en ... een kameel. Een rechte lijn van zo’n vijfenzestig kilometer.

De registratie is verrassend ingetogen en poëtisch. In verstilde zwart-witbeelden zien we hoe het trio improviseert op lege stranden, in een kerk of op een golfbreker. Gewapend met rugzakken, winterjassen en bolderkar trotseren ze de suizende Noordzeewind en het bijtende strandzand. De film kabbelt op een traag tempo en toont de Belgische kust in al zijn gehavende glorie.

Aansluitend op de film lanceren De Backer, Bral en Vertessen ook het derde album van g a b b r o met een liveconcert.

Credits

FILM

muziek Hanne De Backer, Andreas Bral en Raf Vertessen camera Seppe Van Grieken sound & mixing Christophe Albertijn sounddesign Yves De Mey editing & regie Hanne De Backer edit-assistentie Tine Verbist productie vzw Backì & Hanne De Backer productie-assistentie Esther Gruyaert en Jonathan Goyvaerts met dank aan Kopi Kofi, VDD Project Development, Ferre Marechal, Kint Pianos, KAAP, Arthur Leloup en Hanne Peetermans

CONCERT

met Hanne De Backer (baritonsaxofoon en basklarinet), Andreas Bral (toetsen) en Raf Vertessen (drums)