John Scofield 4tet

Support: Roni Kaspi Trio / Aftershow: Julien Tassin

zo 12/03/2023 - 20:00
Roni Kaspi Trio (50') - 30' pauze - John Scofield (90')

Ticketprijzen

VVK: € 27 (rang 1) - € 24 (rang 2) - € 19 (rang 3) - € 13,50 (rang 4)
Kassa:
€ 30 (rang 1) - € 27 (rang 2) - € 22 (rang 3) - € 15 (rang 4)

kortingen

  • korting Cultuurkaart KU Leuven: - € 2 op VVK en Kassa
  • UiTPAS kansentarief: € 6 (rang 1) - € 5,40 (rang 2) - € 4,40 (rang 3) - € 3 (rang 4)
  • geen extra kortingen

John Scofield is natuurlijk vooral gekend als de jazzgitarist die doorbrak bij Miles Davis en sindsdien succes viert onder zijn eigen naam. Met meer dan 40 platen op zijn actief beïnvloedt hij de jazz sinds de late jaren 70 in een veelheid van stijlen.

Met zijn nieuwste project Yankee Go Home gaat Scofield terug naar wat voor hem heel vertrouwd aanvoelt. De rock-‘n-roll uit zijn jeugd bijvoorbeeld, maar ook de funk, country en freejazz waar hij vanaf zijn tienerjaren mee in aanraking kwam. Van Buddy Holly tot Neil Young en van The Grateful Dead tot Pharoah Sanders: Scofield combineert hun songs met eigen composities.

De overige yankees naast Scofield op het podium hebben ieder voor zich naam gemaakt in de internationale jazz. Pianist Jon Cowherd speelde in het Brian Blade Fellowship en op albums van onder anderen Cassandra Wilson en Iggy Pop. Vicente Archer speelde contrabas bij onder anderen Robert Glasper en Louis Hayes. Drummer Josh Dion begeleidde andere bekende jazzgitaristen als Chuck Loeb en Jim Campilongo.

Support: Roni Kaspi Trio

De nog maar 22-jarige Israëlische drumster Roni Kaspi gooide al hoge ogen met haar avontuurlijk en energiek spel bij het trio van haar landgenoot en sterbassist Avishai Cohen. Tijdens Gent Jazz speelde ze de pannen van het dak en veroverde menige harten.

Meer staand dan zittend achter het drumstel laat Kaspi toehoorders wereldwijd sprakeloos en betoverd achter. Met grooves geladen door rock, hiphop, jazz en muziek uit het Midden-Oosten, en met charisma, spirit en passie. Zij kleurde en bepaalde ook sterk Shifting Sands, het recentste album van Avishai Cohen.

Nu slaat ze haar vleugels uit en op Leuven Jazz krijg je de absolute wereldpremière van haar eigen trio. “These days I'm working on my first album. After the release, I will start performing with my band! Oxy, on keys, Noé Berne on electric bass and myself on drums and vocals. It's going to be very crazy so I'm really hyped about this, and really excited for everyone to hear what I and the trio have been working on.”

Aftershow: Julien Tassin solo - primitiv

De Belgische gitarist Julien Tassin geldt als een van de meest creatieve en toegewijde gitaristen van Europa. Met een voorliefde voor sterke, lyrische melodieën en cinematografische thema’s creëert hij een muzikaal universum waarin minimalisme, ambient, blues, avantgarde, rock en jazz elkaar blindelings weten te vinden. Zijn spel is rauw, organisch, emotioneel, expressief en bovenal compromisloos, of hij nu solo speelt of als frontman van zijn eigen band.

primitiv is zijn derde solo-album en gaat over het menselijke bestaan in zijn meest primitieve en essentiële vorm. De meeste tracks zijn heel spaarzaam en bestaan uit een handvol noten die nu eens eenmalig, dan weer repetitief worden gespeeld, als een soort mantra waarin ruimte wordt gelaten voor improvisatie zonder enige beperking. Het is muziek met een universeel karakter, waarin Europese, Amerikaanse en Afrikaanse elementen samenkomen.

Timetable

  • 19.15 uur: deuren
  • 20.00 - 20.50 uur: Roni Kaspi trio
  • 30' pauze
  • 21.20 -  22.30 uur: John Scofield
  • 22.45  - 23.30 uur: Aftershow in foyer met Julien Tassin

Credits

www.johnscofield.com

John Scofield 4tet: John Scofield (gitaar), Jon Cowherd (piano), Vicente Archer (bas) en Josh Dion (drums)

Roni Kaspi trio: Roni Kaspi (drums en vocals), Auxane Cartigny (Oxy) (keys en synth) en Noé Berne (elektrische bas)

Bekijk en luister online