Star Eyes

Leuven Jazz serveert je enkele van de allergrootste namen uit de internationale jazzscene. Mis deze headliners niet!

 • Laura Jurd (ZA 21.03) 
  De award-winnende trompettiste Laura Jurd is een van de strafste figuren die de Britse jazzscene de laatste jaren heeft voortgebracht. Met het gloednieuwe 'Stepping Back, Jumping In' brengt ze een eclectisch project met 14 straffe muzikanten. De avond opent met een lyrische, ritmische set van zangeres-gitariste Camila Meza en bassist Or Bareket, twee toptalenten uit de New Yorkse jazzscene.
 • An Pierlé quartet (ZO 22.03) 
  Zangeres en pianiste An Pierlé, gitarist Koen Gisen en de jonkies van SCHNTZL bundelen hun krachten in het An Pierlé Quartet. Zij presenteren hun gevarieerde live-album 'Sylvia', een heerlijke mengeling van jazz, cabaret en experimentele pop met een twist. Vooraf brengen de LUCA Bigband en zangeres Zoë Modiga een ode aan de muziek van Zuid-Afrika en Miriam Makeba.
 • Exclusief: Isolde & Friends (DI 24.03)
  Drumster-zangeres Isolde Lasoen krijgt van 30CC carte blanche om te grasduinen in het rijke jazzrepertoire: van swing tot hardbop, hier en daar gepimpt met funky horns en aangedikt met soul en rhythm-and-blues, van bekendere standards tot groovy instrumentals. Ze stelt een all-star-band samen en nodigt ook enkele gastmuzikanten waaronder Gregory Frateur, Bert Ostyn, Naomi Sijmoens, Lubiana en Elizabeth Atieno
 • Femi Kuti (DO 26.03)
  In het gezelschap van zijn groep The Positive Force serveert Femi Kuti moderne afrobeat met een krachtige toets van koperblazers. In zijn energieke, uitbundige set hoor je ook reggae, soul en calypso en bovenal een boodschap van liefde en hoop! De avond opent met saxofoniste Camilla George (Tomorrows Warriors, Jazz Jamaica, Courtney Pine …) en danst nadien lekker verder met dj Max le Daron. 
 • Double Bill: Jason Moran solo & Kandace Springs (ZO 29.03) 
  Een droom van een double bill op de slotzondag! De Amerikaanse toppianist Jason Moran (Charles Loyd, Joe Lovano, Stefon Harris, The Bandwagon …) beheerst alle technieken, speelt expressief en met tomeloze energie. Met zijn glasheldere, percussieve stijl en zijn bijzondere jaren-dertig-uitstraling houdt hij de aandacht van zijn publiek moeiteloos vast. Hij eert de traditie, heeft gevoel voor wat hip is en speelt met ongelofelijk veel flair!

  Over Kandace Springs zei Prince ooit “haar stem kan sneeuw doen smelten”. Met die sensuele en warme stem combineert ze de vocale jazztraditie met moderne R&B-invloeden. Ze laat zich daarbij inspireren door heldinnen als Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Nina Simone, Roberta Flack en Norah Jones, maar vervalt nooit in imitaties. Op Leuven Jazz stelt ze exclusief haar nieuwe album voor in een female power trio.