Young and gifted

Leuven Jazz heeft een hart voor jonge jazzmuzikanten én jonge muziekliefhebbers. Deze gigs mogen dus met stip in je agenda.

 • B-jazz international contest (VR 20 + ZA 21 + ZO 22.03)
  Zes jonge, internationale bands strijden in een van de belangrijkste Europese jazzwedstrijden en sluiten elke avond af met een gratis Late Night Jam. De finalisten van deze editie zijn O.N.E. Quintet, Milton Man Gogh, Claudio JR De Rosa Jazz 4tet, Guido Della Gatta Quartet, Meatshell en Max Petersen Trio
 • In het STUK Café geniet je van drie gratis jazzconcerten, telkens met een hoek af.
  Het kersvers future-jazztrio PAARD. (VR 20.03) goochelt met hip-hopritmes, funky grooves en buitenaardse melodieën,
  beatmasters Emil De Waal & Spejderrobot presenteren hun derde plaat '3' samen met zangeres Band Ane (ZO 22.03)
  en John Ghost mengt sferen van David Lynch, grillige melodielijnen à la Zappa en veel dansbare ritmes (ZO 29.03).
 • De zalige jazzclub La Conserve is de gedroomde setting om te genieten van enkele intieme jazzconcerten.
  Pianist Elliot Galvin presenteert zijn nieuwe cd Live in Paris met een solo improvisatieset (ZO 22.03) en
  ook het quintet Synestet van klarinettiste Hélène Duret staat voor een inventieve en improviserende jazzsound (ZO 22.03).
  Het jazzduo SCHNTZL van pianist Hendrik Lasure en drummer Casper Van De Velde combineert jazz met elektronica en stelt exclusief zijn tweede album voor, voer voor fans van STUFF., De Beren Gieren en Beraadgeslagen (MA 23.03).
  Zangeres Sofia Jernberg is een rijzende ster van de Scandinavische free-jazzscene. Begeleid door pianist Alexander Hawkins (Tomeka Reid, Shabaka Hutchings) verkent ze de grenzen van haar stem en improviseert ze naar hartenlust (ZO 29.03).
 • Tijdens het gloednieuwe 'Jazz up your Kot' krijg je een reeks gratis jazzconcerten in studentenkoten.
  Op negen concertlocaties krijg je drie kansen om een artiest of ensemble aan het werk te zien. Door deze optredens te combineren, stippel je jouw eigen concertparcours uit.
  Met onder meer Mattias de Craene, Karen Willems  Hanne De Backer,  Elisabeth Atieno Trio, Fenix quartet ...
  Deze kotroute eindigt in 30CC/Schouwburg met The Inbetweens, het straf en strak trio van gitarist Mike Gamble, bassist Noah Jarrett (zoon van) en drummer Conor Elmes (Youngblood Brass Band). (DO 26.03)
 • Pianist Bram De Looze (LABtrio, Pentadox, Robin Verheyen …) serveert zijn gloednieuwe soloproject Viñoly, in samenwerking met pianobouwer Chris Maene. De gloednieuwe Viñoly-piano, getekend door de wereldberoemde architect Rafael Viñoly, is niet enkel revolutionair door zijn lichtgewelfde klavier, maar evenzeer door de prachtige transparante klank. (ZO 29.03)
 • Ook dit jaar werken de studenten van de LUCA jazzopleiding, samen met hun docenten, een repertoire uit rond een bepaald thema of een icoon uit de jazzgeschiedenis. In deze gratis concerten krijg je onder meer hommages aan Dave Brubeck, Thelonious Monk en Michel Legrand. (DI 24.03>ZO 29.03)