Women in jazz

Deze achtste editie legt vooral een vrouwelijke focus.
Zangeressen, pianistes, trompettistes, drumsters ... ontdek de straffe vrouwen van de hedendaagse jazz!

 • Laura Jurd (ZA 21.03)
  De award-winnende trompettiste Laura Jurd is een van de strafste figuren die de Britse jazzscene de laatste jaren heeft voortgebracht. Met het gloednieuwe Stepping Back, Jumping In brengt ze een eclectisch project met 14 straffe muzikanten.
  De avond opent met een lyrische, ritmische set van zangeres-gitariste Camila Meza en bassist Or Bareket, twee toptalenten uit de New Yorkse jazzscene. 
 • An Pierlé quartet (ZO 22.03)
  Zangeres en pianiste An Pierlé, gitarist Koen Gisen en de jonkies van SCHNTZL bundelen hun krachten in het An Pierlé Quartet. Zij presenteren hun gevarieerde live-album 'Sylvia', een heerlijke mengeling van jazz, cabaret en experimentele pop met een twist.
  Vooraf brengen de LUCA Bigband en zangeres Zoë Modiga een ode aan de muziek van Zuid-Afrika en Miriam Makeba.
 • Isolde & friends (DI 24.03) 
  Drumster-zangeres Isolde Lasoen krijgt van 30CC carte blanche om te grasduinen in het rijke jazzrepertoire: van swing tot hardbop, hier en daar gepimpt met funky horns en aangedikt met soul en rhythm-and-blues, van bekendere standards tot groovy instrumentals. Ze stelt een all-star-band samen en nodigt ook enkele gastmuzikanten waaronder Gregory Frateur, Bert Ostyn, Naomi Sijmons, Lubiana en Elizabeth Atieno. 
 • Eve Beuvens (WO 25.03)
  Samen met Sam Versweyveld (trompet) en Cyrille Obermüller (contrabas) vormt pianiste Eve Beuvens een gelegenheidstrio dat zoekt naar de perfecte akoestische balans tussen de drie instrumenten, het publiek en de bijzondere ruimte van de Foyer Remy. 
 • Camilla George (DO 26.03)
  Saxofoniste Camilla George is een van de strafste talenten uit de UK en speelde o.a. met Tomorrow's Warriors, Jazz Jamaica, Courtney Pine. Zij opent voor headliner Femi Kuti & The Positive Force.
 • Ibernice Macbean (VR 27.03)
  Black Voice Ibernice MacBean is een muzikale kameleon en voelt zich thuis in jazz, pop, soul en wereldmuziek. In haar eigen jazzy stijl en samen met het Johan Clement Trio brengt ze een fantastisch repertoire, met tal van bekende standards.
 • Sun-Mi Hong Quintet (VR 27.03)
  Ontdek de gloednieuwe plaat 'The Self-Strewn Portrait' van het quintet van deze waanzinnige drumster  in absolute primeur tijdens dit gratis lunchconcert.
 • Lubiana (VR 27.03) 
  Lubiana is een Belgisch-Kameroense singer-songwriter met een gouden combinatie van stem en kora.
 • Esinam (VR 27.03)
  de Brusselse Esinam brengt een intercultureel staaltje electro-jazz, met band!
 • Ka:mos (ZA 28.03)
  Zangeres Aino Peltomaa en bassist-componist Nathan Wouters gaan op zoek naar de muzikale dimensies van licht en duisternis. Na dit bijzondere concert krijg je een exclusieve gidsbeurt door de expo 'Taal van het lichaam'.
 • Kandace Springs (ZO 29.03)
  Met een female power trio stelt zangeres-pianiste Kandace Springs haar gloednieuw album voor (dat in februari verschijnt op het gerenommeerde Blue Note). Met haar sensuele en warme stem weet ze perfect de vocale jazztraditie te combineren met moderne R&B-invloeden. 
 • Sofia Jernberg (ZO 29.03)
  Zangeres Sofia Jernberg is een rijzende ster van de Scandinavische free-jazzscene. Begeleid door pianist Alexander Hawkins (Tomeka Reid, Shabaka Hutchings) verkent ze de grenzen van haar stem en improviseert ze naar hartenlust.