Walk on by

Leuven Jazz vind je ook op enkele bijzondere plaatsen: op school, in de huiskamer, in museum M of gewoon op straat.

 • Appeltuinjazz
  Freinetschool De Appeltuin serveert ook deze editie weer twee straffe Belgische jazzensembles.
  In het aanstekelijk groovende Hertmans- Charlier-Sourisse realiseert gitarist Peter Hertmans een oude droom: een trio in de klassieke formule gitaar - hammond - drums. (VR 20.03)
  Met Broadway Neon verzamelt bassist Nicolas Thys een nieuwe generatie straffe jazzmuzikanten … om composities te brengen uit de gouden Broadway-musicals van de jaren 30 tot de jaren 50. Plezier, energie, lyriek en swing! (ZA 21.03)
 • DROM invites Rabatz ft. Bart Maris (ZA 21.03)
  De 35-koppige Leuvense drumband DROM verrast je op straat met enkele korte en krachtige interventies en veel positieve vibes. Voor deze knaller tijdens het openingsweekend krijgen ze de versterking de Duitse techno- impro-brassband Rabatz en trompettist Bart Maris. 
 • Jazz @ Steiner (WO 25.03)
  In Steinerschool De Zonnewijzer ontdek je een nieuw gelegenheidstrio: trompettist Sam Versweyveld en bassist Cyrille Obermüller nodigen dit jaar pianiste Eve Beuvens uit voor een intieme zoektocht naar de perfecte akoestische balans. 
 • Ka:mos (ZA 28.03)
  Zangeres Aino Peltomaa en bassist-componist Nathan Wouters gaan op zoek naar de muzikale dimensies van licht en duisternis. Na dit bijzondere concert krijg je een exclusieve gidsbeurt door de expo Taal van het lichaam.
 • Huiskamerjazz (ZO 28.03)
  Op de slotzondag wordt het nog intiemer, met drie gratis huiskamerconcerten. Zangeres Zoë Gilby en bassist Andy Champion zorgen voor een hypnotiserende soundscape, pianist Bram Weijters en trompettist Chad McCullough serveren lyrische, subtiele melodieën op de grens van klassiek en jazz en bassist Giuseppe Millaci focust met pianist Amaury Faye en drummer Lionel Beuvens op melodieuze Amerikaanse jazz.