Walk on by

Leuven Jazz vind je ook op bijzondere plaatsen in de stad, in het museum, op school, in het jeugdhuis, op restaurant én in huiskamers.

 • Raphael Malfliet & Mr. Chong
  Geniet van een double bill met hoog improgehalte in jeugdhuis SOJO. Bassist-componist Raphael Malfliet vermengt gestructureerde composities met eerder toevallige invloeden en het Mr. Chong trio balanceert tussen chaos en orde, tempo of geen tempo, hoge of lage energie. (VR 11.03)
 • Kirsten Cornwell & Tim Finoulst
  In het gezellige Oratoriënhof krijg je een intiem concert van zangeres Kirsten Cornwell en gitarist Tim Finoulst. Echte fijnproevers combineren deze frisse jazzportie uiteraard met een gevarieerde en heerlijke zondagbrunch. (ZO 13.03)
 • Museum Jazz
  Wandel door M Leuven en proef van live jazz tussen de kunstwerken. Onder het toeziend oog van docenten Frank Vaganée en Peter Hertmans spelen studenten van de LUCA jazzopleiding improsets geïnspireerd door de museumcollectie. (ZO 13.03)
 • Jam Session
  Deze heerlijke jamsessie in Casa del Popolo opent met de gelegenheidsband van pianist Tim Eysackers. Daarna vallen bevriende – of toevallig aanwezige – muzikanten in voor een spontane set. (WO 16.03)
 • Huiskamerconcerten
  Op de slotzondag serveert Leuven Jazz naar goede gewoonte vele gratis concerten in Leuvense huiskamers. Geniet van intieme concerten van Ivan Paduart, Adja Fassa, Volpe, Rebekka Van Bockstal Quartet, Dorian Dumont, Ramon Van Merkenstein Trio en Lubiana. (ZO 20.03)
 • Waterdag meets Leuven Jazz
  Op zondag 20 maart ontdek je op een wandeling langs waterrijke plaatsen in de binnenstad ook miniconcerten van Schroothoop, het Cyrille Obermüller Trio, trombonisten Nabou Claerhout & Jeroen Verberne en Esinam (solo).
 • Constanza Guzmán Quartet
  In Freinetschool De Appeltuin krijg je beslist kippenvel van de impressionante stem van Constanza Guzmán. Met onder meer accordeonist Tuur Florizoone in haar kwartet presenteert ze haar nieuwe album 'Melodias del instante' (2022) met thema's als schoonheid, natuur, ballingschap en natuurlijk ... de liefde. (ZO 20.03)