Straffe blazers

Ook de andere headliners blazen je beslist omver!

17.03 IMMANUEL WILKINS

De Amerikaanse altsaxofonist Immanuel Wilkins geldt voor velen als dé saxofoonreferentie van het moment. Hij bracht zopas zijn tweede album 'The 7th Hand' uit op Blue Note en dit releaseconcert belooft een heerlijke combinatie van empathie en overtuiging, van melodie en lamento, van improvisatie en compositie.
Vooraf krijg je ook de Belgische première van het Deense duo Svaneborg Kardyb, rijzende sterren in de Nordic jazz scene, en de avond sluit af met een aftershow door Eliott Knuets (gitaar) + Basile Rahola (bas).
DO 17.03, 30CC/Schouwburg

18.03 NΔBOU & MURIEL GROSSMANN 

Op vrijdag 18 maart krijg je een double bill.
Met haar kwartet NΔBOU dompelt tromboniste en componiste Nabou Claerhout de Belgische jazz al enkele jaren onder in een verfrissend klankenbad. Zij stellen hun eerste full album 'You Know' (2021) voor. 
Daarna speelt Muriel Grossmann quartet voor het eerst op Leuven Jazz.
Het Belgische ADJA, recent nog winnaars van Soundtrack, tekent voor de aftershow.
VR 18.03, 30CC/Schouwburg

19.03 TOOTS 100 & IT MIGHT AS WELL BE SWING

Ook op zaterdag 19 maart geniet je van een dubbele affiche.
Eerst brengt de LUCA Bigband samen met de Nederlandse harmonicaspeelster Hermine Deurloo een hommage ter ere van de 100ste verjaardag van Toots Thielemans.
Vervolgens gaat zangeres Tutu Puoane aan de slag met het Rebirth::Collective, geleid door trombonist en Leuvenaar Dree Peremans. Zij eren het swingtijdperk met legendarische artiesten als Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan en Louis Armstrong.
ZA 19.03, 30CC/Schouwburg