do 14/03/2019 - 16:00
Stelplaats De Lijn
en Jeugdhuis Den Tube, eventboot Spits, jazzclub La Conserve
van 16.00 tot 05.00 uur

Ticketprijzen

  • VVK: € 7 – € 5 met Cultuurkaart KU Leuven
  • KASSA: € 10 - € 8 met Cultuurkaart KU Leuven

 

Leuven Jazz 2019 start met een primeur: PRELUDE, een samenwerking tussen het nieuwe jongerencentrum STELPLAATS, Jeugdhuis Den Tube, eventboot Spits en jazzclub La Conserve. 

Het doel? Aantonen dat jazz geen stoffig, moeilijk genre is voor ietwat oudere, serieuze en bebaarde mannen. Maar wel een superdivers gegeven dat al enkele jaren aan een indrukwekkende wederopstanding bezig is. Fan van elektronische fijnproeverij? Eerder wild van urban? Of toch liever klassiek en fijnbesnaard? Je vindt het allemaal onder de noemer ‘jazz’. 

Met één toegangsticket kan je op de vier locaties uitdagende bands aan het werk zien, voor en door jongeren. De avond wordt op Spits en Den Tube afgesloten met een ‘jazz minded’ feestje. Uiteraard is iedereen welkom - ook die oudere bebaarden. 

PROGRAMMA

  • locatie: STELPLAATS De Lijn ...(mogelijkheid om te eten)

16.00 uur - 22.00 uur:  Record Fair - Guitar Doctor - Food - Skatepark - ...
19.00 uur - 20.00 uur: 2 Times Nothing

2 Times Nothing is een vijfkoppig soepel beest dat moeiteloos een eclectische mix van jazz en elektronische muziek aan elkaar rijgt. Rotgetalenteerd maar met twee voeten stevig op de grond, waarvan één in de rijke jazzwereld en de ander in de clubscène - STUFF. en Four Tet zijn nooit veraf en knikken goedkeurend mee.

  • locatie: DEN TUBE

20:30 - 22:00 : LUCA Jazz vs Urban Woorden jam vs open mic

Tijdens één van de maandelijkse LUCA School of Arts-jams tijdens ‘Jazz op Zondag’ in STUKcafé stapten twee Leuvense woordenaars spontaan mee op het podium en zo ontstond er een perfecte mix van jazz & words. In 2019 wordt Urban Woorden - een socio-culturele organisatie  met een passie voor poëzie, rap en performance - tien jaar oud. De werking van Den Tube draait voor een groot deel rond ‘spoken word’ en hip hop, dus was het niet meer dan logisch om deze drie aan elkaar te koppelen. Marriage parfait.

  • locatie: LA CONSERVE

• 20.00 - 21.00 uur: Spookhuis (technische wijziging, oorspronkelijk gepland in Artkom)
• 21.30 - 22.30 uur: Hi Hawaii

"Uitgesproken synths, een aanstekelijke beat en vooral heel veel instrumentale diversiteit die je doen afvragen hoe ze dit allemaal met z’n tweeën spelen". Mooie woorden van muzieksite Dansende Beren over Hi Hawaii (het duo dat voorheen bekend stond als Geroezemoes). Jens Bouttery (drums, synths, voice) en Lennart Heyndels (bass, synths, voice) navigeren feilloos op de woelige wateren tussen free jazz, popmuziek en improvisatie.

  • locatie: SPITS

• 20:30 - 21:30 : Pak Yan Lau
• 22:30 - 23:30 : Zwerm electric guitar quartet

Zwerm bestaat 10 jaar en stelt zijn muzikaal profiel bij elk project opnieuw in vraag. Zo ook voor hun nieuwe plaat, 'Badminton in Tehran', waarin ze de uitdaging aangaan om te experimenteren met een muzikaal oerelement als de groove. Samen met producer Rudy Trouvé laten ze zich inspireren door vele invloeden zoals Soedanese volksmuziek, experimentele krautrock, lange riffs van punkband The Ex en ritmes van industriële machines. In mei staan ze twee avonden in de Londense Barbican. Weinig Belgische bands gingen hen hierin voor.

  • locatie: DEN TUBE EN SPITS

• 22.00 - 05.00 uur

in Den Tube: FAMILIEFEEST ft Jones Twits, Kamal, Willem Jones & f.ABREcollectiv
TBC

AFTERPARTY in Spits met Mix Monster Menno (STUFF.), Sterrenkoning, Maverick

Bekijk en luister online