Bavo Dhooge & Jeroen Vanbever
di 14/03/2023 - 18:15

Ticketprijzen

  • gratis, met reservatie
  • Exclusief. Max. 50 plaatsen

Boekvoorstelling De schreeuw van de sax - Bavo Dhooge

Een saxofoon vertelt zijn leven vanaf zijn geboorte halverwege de 19de eeuw tot nu. Hij beschrijft ontmoetingen met historische figuren die een belangrijke rol hebben gespeeld. Hij begint zijn carrière in de klassieke muziek, beleeft de gruwelen van de wereldoorlogen, schittert tijdens de gloriejaren van de jazz en kleurt met zijn eeuwige schreeuw de popmuziek.

Met De schreeuw van de sax (Overamstel uitgeverij) schreef Bavo Dhooge een schelmenroman met een bijzonder hoofdpersonage: koppig en wispelturig, rauw en authentiek. Het is de rapsodie voor een rebel, soms tragisch, soms hilarisch, maar steeds op het ritme van de vrijheid.

Soloconcert Jeroen Vanbever

Jeroen Vanbever is een jonge, gedreven saxofonist die zich even goed voelt op een klassiek podium als in een jazzclub. Hij weet binnen elke setting zijn muzikale verhaal te vertellen, met sterke melodieën en diepe emoties als speerpunt. Dit maakt van hem een unieke saxofonist met een persoonlijke stem.

Naast zijn freelance activiteiten bij o.a. het Nationaal Orkest van België, Casco Phil, Brussels Philharmonic Orchestra en Circus Ronaldo, gaat hij op zoek naar vernieuwende concepten en verrassende samensmeltingen tussen klassiek, jazz, pop/rock en folkmuziek. Hij is actief in het Núna Ensemble, vormt een duoproject met pianist Lucas Heytens en hij lanceerde zijn soloproject VIBRANT. In het najaar verscheen zijn debuutalbum Tenor Tribute, een ode aan de tenorsax, met pianist Lucas Heytens en Casco Phil. Jeroen is als docent verbonden aan Luca School of Arts, Campus Lemmens.

In dit concert creëert hij inspirerende, muzikale verhalen met zijn saxofoon, loopstation en effectpedalen. Hij opent een nieuwe klankwereld door de akoestische klank van de sax te manipuleren.

In de pers

  • Jeroen Vanbever brengt een ode aan de tenorsaxofoon - klara.be

Bekijk en luister online