Vivian Swing - GEANNULEERD

Jazz Up Your Kot

do 26/03/2020 - 19:00
Geannuleerd
do 26/03/2020 - 20:00
Geannuleerd
do 26/03/2020 - 21:00
Geannuleerd
Concert, Kotconcert
Gratis
Naamsestraat 60
max. 40 plaatsen!
30'
Dit evenement is gratis

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, wordt deze vertoning geannuleerd. Heb je een ticket voor deze voorstelling, dan zal 30CC spoedig met jou contact opnemen over de volgende stappen. Je hoeft zelf dus geen actie te ondernemen.

Vivian Swing brengt gipsyjazz, een jazzstijl ontstaan in de jaren 20 en 30 en met Django Reinhardt en Stéphane Grappelli als voornaamste iconen.

Aan de basis van deze groep staan vader Bruno en zoon Sam Op de Beeck. Violist Bruno kwam op z’n 18de in contact met deze muziek en speelde sindsdien in talloze groepen doorheen België en de buurlanden. Tien jaar geleden leerde hij z’n zoon kennismaken met deze stijl op het jaarlijkse ‘Django Reinhardt Festival’ in Samois-Sur-Seine, een dorpje net onder Parijs waar Django zijn laatste dagen heeft gesleten. Niet veel later ontstond Vivian Swing.

Van swing naar melancholie, tussen vreugde en tristesse worden jazzstandards en originele zigeunerstukken vertaald in de gipsyjazz. Vivian Swing zal je betoveren met zowel ophitsende swings als meeslepende ballads, alsook funky stukken.

Voor dit concert speelt Vivian Swing in Quartet en krijgen ze de versterking van de getalenteerde gitarist Lex Reerinck (Amsterdam) en contrabassist Antoine Guiot (Brussel).

'Jazz Up Your Kot' is een project van Dienst Cultuur KU Leuven en 30CC.

Credits

met Bruno Op de Beeck (viool), Sam Op de Beeck (ritmegitaar), Lex Reerinck (sologitaar) en Antoine Guiot (contrabas)

Dit evenement is gratis