Joost Lijbaart, Sanne Rambags en Bram Stadhouders
do 21/03/2019 - 12:15
Concert
Gratis
Dit evenement is gratis

De jonge zangeres Sanne Rambags mocht in 2015 een nieuwe groep samenstellen. Ze koos voor twee grote namen uit de Nederlandse jazzscene, namelijk gitarist Bram Stadhouders en drummer Joost Lijbaart. Uitgangspunt: improvisaties waarbij sfeer, poëzie en samenspel een grote rol spelen.

In maart 2017 bracht het drietal een zeer positief ontvangen debuutalbum uit bij Challenge Records. De universele taal in de muziek van het trio blijkt mensen uit verschillende culturen aan te spreken en bracht de groep al op grote festivals in Mali, Mexico, China en India.
Joost Lijbaart behoort tot de top van de Nederlandse jazzscene. Hij speelt onder meer in het kwartet van Yuri Honing en in de groep Batik.

Bram Stadhouders is een van de meest veelbelovende nieuwe jonge muzikanten in het Europese improvisatiecircuit en heeft al vele prijzen gewonnen. Hij werkte onder meer samen met de Amerikaanse drummer Jim Black.

Sanne Rambags won de Conservatorium Talent Award in 2017. Ze is een van de weinige zangeressen van haar generatie die op een zeer open manier kan improviseren: soms met zelfgeschreven teksten en gedichten, dan weer door zichzelf volledig tussen de muzikanten te plaatsen. Dit geeft haar stem een instrumentale functie, die prachtig aansluit bij het open groepsgeluid en het spel van Lijbaart en Stadhouders. 

Under The Surface is een uniek trio van drie muzikanten uit verschillende generaties, die elkaar hebben gevonden in een gemeenschappelijke drang om te zoeken naar ruimte en stilte door improvisatie.

Credits

met Joost Lijbaart (drums, percussie), Sanne Rambags (zang), Bram Stadhouders (akoestische gitaar, synthesizers, lier, percussie).

Dit evenement is gratis