Triple bill: Antoine Pierre - Lander Gyselinck - Mark Schilders / Nasheet Waits Equality Quartet (US) / Sons of Kemet XL (UK)

za 24/03/2018 - 19:30

Ticketprijzen

VVK: € 17 (rang 1) – € 15 (rang 2)
/ met Cultuurkaart KU Leuven: € 15 (rang 1) - € 13 (rang 2)

Kassa: € 20 (rang 1) – € 18 (rang 2)
/ met Cultuurkaart KU Leuven: € 17 (rang 1) - € 15 (rang 2)

Tromgeroffel! Paukenslag! Een triple bill met een glansrol voor drummers!

PT. 1: ANTOINE PIERRE – LANDER GYSELINCK – MARK SCHILDERS

(19.30 - 20.10 uur)

Drie jonge honden in een hommage aan hun grote voorbeeld, Elvin Jones. 50 jaar na Jones' mythische plaat 'The Ultimate' (Blue Note) nodigt Antoine Pierre (Urbex, Taxiwars & Philip Catherine) zijn zielsgenoten Lander Gyselinck (STUFF., Beraadgeslagen & LABtrio) en Mark Schilders ('FABRIK', Gregory Porter, Jesse van Ruller ...) uit om aan de 'slag' te gaan met deze muzikale erfenis.

PT. 2: NASHEET WAITS EQUALITY QUARTET (US)

(20.30 - 21.30 uur)

Drummer Nasheet Waits trad in de voetsporen van zijn vader, de legendarische percussionist Frederick Waits. Op vraag van grote held Max Roach maakte hij in zijn beginjaren deel uit van M'Boom, een unieke band die louter bestond uit drummers en percussionisten. Later werd hij de vaste man van het Andrew Hill Quartet, behoorde tot The Bandwagon van pianist Jason Moran en het kwartet van Charles Lloyd. Op Leuven Jazz staat hij met zijn eigen Equality Quartet.

PT. 3: SONS OF KEMET XL (UK)

(22.00 - 23.15 uur)

Ze zijn jong, dynamisch en stralen tonnen ‘straatwijsheid’ uit. Maak kennis met het kruim van de hedendaagse Londense jazz scene: Sons Of Kemet. De funky jazzband van saxofonist Shabaka Hutchings (Shabaka and the Ancestors en The Comet is Coming) geeft jazz een flinke geut rauwe energie en aanstekelijke spankracht. Hun sound is een (dansbare) smeltkroes van Noord-Afrikaanse blazersmelodieën en Jamaicaanse dubritmes uitgevoerd door een straatorkest uit New Orleans. Denk aan de muzikale scènes uit de televisieserie ‘Tremé’ en je hebt al een goed deel van hun ‘live mood’ te pakken.

Speciaal voor Leuven Jazz wordt het kwartet uitgebreid met twee extra drummers, waaronder supertalent Moses Boyd. In deze XL-bezetting met vier drummers speelden ze slechts eenmaal eerder, in een uitverkochte en stomende Village Underground (Londen).

met Shabaka Hutchings (sax), Theon Cross (tuba), Tom Skinner (drums), Eddie Hick (drums), Moses Boyd (drums) en Max Hallett (drums)

In de pers

“I strongly urge you to go and see this band live” – Gilles Peterson

“This is jazz like you’ve never heard it before” – The Guardian

Bekijk en luister online

Ticketprijzen

VVK: € 17 (rang 1) – € 15 (rang 2)
/ met Cultuurkaart KU Leuven: € 15 (rang 1) - € 13 (rang 2)

Kassa: € 20 (rang 1) – € 18 (rang 2)
/ met Cultuurkaart KU Leuven: € 17 (rang 1) - € 15 (rang 2)