Thomas Champagne Random House

huiskamerconcert

zo 24/03/2019 - 17:30 Tickets
Gratis
ticketinfo volgt

Ticketprijzen

gratis, met reservatie

De Belgische, Franstalige saxofonist Thomas Champagne presenteert zijn Randhom House. Dit kwartet evolueert non-stop binnen het moderne jazzgenre. Ze combineren melodieuze en lyrische, door vrolijke popklanken opgesmukte, nummers met een sterke invloed van de New Yorkse school, gekenmerkt door uiterst vrije structuren en een actueel geluid.

Voor dit concert nodigen ze de trompettist Adam O’Farrill uit, een jong opkomend talent van de New Yorkse scene. O’Farrill groeide op in Brooklyn (NY) en komt uit een muzikale familie. Zijn grootvader is de legendarische Afro-Cubaanse componist en arrangeur Chico O’Farrill, en zijn vader is de gekende pianist, componist en activist Arturo O’Farrill! Op zijn 23ste is hij een van de meest gegeerde trompettisten van New York. Zijn album ‘Stranger Days’ (2016) kreeg lovende kritieken en een warme ontvangst. O’Farrill speelt mee in Bird Calls, de groep van Rudresh Mahanthappa en bij Rhombal van Stephan Crump. Daarnaast heeft hij opgetreden met onder meer Vijay Iyer, Mulatu Astatke, Mary Halvorson, Steve Lehman, Christian McBride, Jason Lindner, Samora Pinderhughes, Onyx Collectie en vele anderen.

max. 50 plaatsen

[tip:] Guillaume Vierset speelt op zaterdag 16 maart ook met zijn LG Jazz Collective.

 

Credits

met Thomas Champagne (sax), Adam O'Farrill (trompet), Guillaume Vierset (gitaar), Ruben Lamon (contrabas), Alain Deval (drum)