Les Usures - album release concert

zo 22/03/2020 - 16:00
Geannuleerd
Concert
La Conserve
Max 85 plaatsen
3 uur
ticketverkoop start op 22 januari

Ticketprijzen

  • Voorverkoop: € 9 
  • Kassa: € 12
  • Cultuurkaart: - € 2
  • UiTPAS kansentarief: € 2,40

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, wordt deze vertoning geannuleerd. Heb je een ticket voor deze voorstelling, dan zal 30CC spoedig met jou contact opnemen over de volgende stappen. Je hoeft zelf dus geen actie te ondernemen.

Synestet is een oproep aan de zintuigen, waarbij de perceptie van muziek een mix van kleuren, vormen en geuren wordt.

Deze vijf improviserende gekke muzikanten, met hun dorst naar speelsheid en hun verlangen naar muzikale expressie, werden door klarinettiste Hélène Duret samengebracht om originele composities te maken. Deze groep van muzikanten creëert een bevrijdende vorm van muziek, die de deugden van eenvoud en inventiviteit verheerlijkt en tegelijkertijd de improvisatorische talenten van de makers in de verf zet.

In de pers

"een repertoire dat heel nauw aansluit bij de huidige stroming waarbij (hedendaags) klassiek, jazz, improvisatie en filmische sfeerscheppingen elkaar overlappen. (...) Duret zelf beweegt zich als een kameleon in het door haar gecreëerde universum. Ze fluistert, schrijdt stijlvol voort, kruipt in de huid van een dichteres maar durft ook assertief uit de hoek te komen." (cd-review Jazz'halo)

Credits

met Helene Duret (klarinet, basklarinet en compositie), Benjamin Sauzereau (gitaar en compositie), Sylvain Debaisieux (tenorsax), Fil Caporali (contrabas) en Maxime Rouayroux (drum)

synestet.bandcamp.com

Bekijk en luister online