Steiger

releaseconcert ‘The New Lady Llama

Leuven Jazz 2021
zo 30/05/2021 - 17:00
M Leuven
binnentuin

Ticketprijzen

€ 10 - € 2 voor UiTPAS kansentarief
slechts 50 plaatsen!

of bestel via de 30CC ticketlijn

Als de twee eerdere albums ‘And Above All’ (2017) en ‘Give Space’ (2018) iets hebben aangetoond, dan wel dat Steiger niet zomaar een band is, maar ook een voortdurend work in progress.

Gilles Vandecaveye, Kobe Boon en Simon Raman wonnen in 2017 de wedstrijd ‘Jong Jazztalent’ van het ‘Gent Jazz Festival’. Sinds hun prille begin zoeken ze gretig de grenzen van de jazz op en duiken enthousiast in andere werelden als hedendaagse muziek, elektronica, pop, vrije improvisatie … Daarbij blijven ze in essentie ook trouw aan het progressieve basisprincipe van de jazz, dat van de flexibele transformatie.

Hun nieuwe album ‘The New Lady Llama’ verscheen vorige maand bij Sdban Ultra en refereert aan de drang om een nieuwe sound te creëren. Steiger als verhalenverteller, zichzelf verliezend in verbeelding, en dat in een tijd waarbij de absurditeit van fictie wordt ingehaald door de realiteit.

De titel van het album is tevens een verwijzing naar ‘The Lady, The Llama and the Dog’, een track op hun tweede album ‘Give Space’.

Knack Focus omschreef hun nieuwe worp als “Valse noten en pruimenlikeur? Steiger speelt jazz zoals op een Roemeense bruiloft.” Maar kom het vooral zelf ontdekken tijdens dit releaseconcert!


Veilig genieten - volg onze richtlijnen!
Dit concert vindt plaats in openlucht.

In de pers

Credits

met Gilles Vandecaveye-Pinoy (piano en keyboards), Kobe Boon (contrabas) en Simon Raman (drums) in het kader van Leuven Jazz met dank aan M Leuven foto Victor Van Hoof