SCHNTZL

Album Release ‘Catwalk’

wo 14/10/2020 - 20:30

Ticketprijzen

€ 14 / check onze kortingen

of bestel via de 30CC ticketlijn

LOCATIEWIJZIGING: Dit concert wordt verplaatst naar 30CC/Wagehuys (i.p.v. La Conserve). Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Het jazzduo SCHNTZL, bestaande uit pianist Hendrik Lasure en drummer Casper Van De Velde, combineert jazz met elektronica. Hun minimalistische en filmische muziek doet denken aan Philip Glass en GoGo Penguin. 

Drie jaar geleden gooide het tweetal hoge ogen met hun titelloze debuutalbum, waarvan de openingstrack ‘Lindbergh’ ook het eerste nummer werd op de verzamelaar ‘LeFtO presents Jazz Cats’. In 2020, perfect op maat van ‘Leuven Jazz’, verschijnt ‘Catwalk’, het tweede album van het Brusselse duo.

Voer voor fans van STUFF., De Beren Gieren en Beraadgeslagen.

> programmablad

In de pers

  • “ ‘Een slaapmutsje met een onverwacht pittige nadronk’, zo noemde Onze Man de aan GoGo Penguin verwante mix van piano, borstelzachte drums en ruisende elektronica waarmee SCHNTZL vandaag imponeert.” (De Morgen)
  • "De meeste songs beginnen vertwijfeld, tot alles plots in de plooi valt en een wondermooie groove of melodie weerklinkt. Elke compositie zit clever in elkaar, maar klinkt toch bijzonder spontaan ..." (**** recensie 'Catwalk' in Humo)
  • Met ‘Catwalk’ maakt SCHNTZL een muzikale sprong voorwaarts met een eigenzinnige mix van jazz, klassiek, minimal en pop. ‘De gemene deler van onze muziek is waarderen wat klein is.’ - (De Standaard)
  • ‘Catwalk’ lijkt wel opgevat als tien auditieve miniatuurtjes gegrepen uit het intieme dagboek van het duo. In tegenstelling tot hun nevenactiviteiten en tot de debuut-cd tonen ze zich deze keer (nog) meer van hun kwetsbare en poëtische kant waarbij ze op een ambigue manier goochelen met simulacra en hyperrealiteit. ( jazzhalo.be)
  • Hendrik Lasure wint Sabam Jazz Awards


Credits

met Hendrik Lasure (piano) en Casper Van De Velde (drums)

Bekijk en luister online