Nabou Claerhout & Jeroen Verberne

Waterdag meets Leuven Jazz

zo 20/03/2022 - 13:00
gratis
zo 20/03/2022 - 13:45
gratis
zo 20/03/2022 - 14:30
gratis
Familie, Concert
Gratis
20’ per sessie
gratis

Ticketprijzen

gratis, geen reservatie

We herenigen twee trombonisten op ons podium. Deze virtuozen leerden elkaar al in 2015 kennen bij het Nederlandse Nationaal Jeugd Jazz Orkest, waar de basis werd gelegd voor een heel bijzondere vriendschap.

Nabou Claerhout is inmiddels niet meer weg te denken uit de Vlaamse jazzscene. Ze won de Jong Jazztalent Contest en schitterde tijdens de digitale editie van Leuven Jazz 2021 aan de zijde van Lynn Cassiers in een muzikale blind date. Op vrijdag 18 maart staat ze als leading lady van het spraakmakende project NΔBOU in een double bill met Lakecia Benjamin.

Trombonist Jeroen Verberne is inmiddels geen onbekende meer in het Nederlandse muzieklandschap. Met onder andere Gallowstreet en Chef’Special speelde hij de afgelopen jaren op vrijwel alle Nederlande festivals en podia en ondernam hij meerdere tours over de grens. Hij was lid van tal van jeugdorkesten in binnen- en buitenland, zoals Nederlands Jeugd Jazz Orkest, het Metropole orkest, het Britse National Youth Jazz Orchestra en het BuJazzO uit Duitsland. Verder speelt, repeteert en neemt hij op met de meest uiteenlopende artiesten: van Jungle By Night over de Jeugd Van Tegenwoordig tot het Jazz Orchestra van het Concertgebouw Amsterdam. In 2019 richtte hij Barking Fish op, een gloednieuw blazersquintet met Joel Botma op trompet, Kika Sprangers op altsax, Jesse Schilderink op tenorsax en Marc Alberto op bassax, waarbij de focus ligt op vrije vorm en improvisatie.

Met z’n tweeën rekken ze de mogelijkheden van hun instrument uit terwijl hun werelden samen komen. Niet bang om op de rafelranden te balanceren vullen ze elkaars improvisaties aan en drijven ze elkaar muzikaal tot het uiterste. Verwacht trombones zoals je ze nog nooit hebt gehoord.

Waterdag meets Leuven Jazz

Tijdens de Leuvense Waterdag geniet je van dit miniconcert op een wandeling langs waterrijke plaatsen in de binnenstad.

Credits

in samenwerking met Vlaamse Milieumaatschappij, Belini, Provincie Vlaams-Brabant en stad Leuven