zo 24/03/2019 - 12:15
Concert
Gratis

Ticketprijzen

gratis, mits reservatie

Milkshake Banana was een Belgische fusion jazzband die rond 1978 ontstond rond pianist Michel Ardui met de 3 broers Vandendriessche (Johan op sax en fluit, Peter op sax, en Koen op slagwerk), percussionist Frank Michiels, en achtereenvolgens Maarten Weyler, Vincent Kennis, Ferdinand Phillipot en nu Roman Korolik als bassist. Erik Vermeulen volgde Michel Ardui op als toetsenist, waarna de pianist Dirk Schreurs het team vervoegde. 

Alles begon met het winnen van het Internationale Jazzconcours ‘Jazz Hoeilaart’ in 1979. Met een jeugdig enthousiasme speelde dit ensemble in heel wat café’s, maar evengoed op heel wat festivals in binnen- en buitenland (o.m. Jazz Middelheim, Brosella, Den Haag Jazz, Atlanta Rhythm&Jazz Festival, Montreux Festival, …). Ook kregen ze de kans om met Philip Catherine en Toots Thielemans op te treden. Verder werden er twee platen opgenomen en uitgebracht met de gewaardeerde medewerking van Michel Herr, Kevin Mulligan en Toots Thielemans.

In de jaren dat Milkshake Banana actief was, bouwde de band een reputatie op bij een publiek van jazzliefhebbers, maar evengoed van jongeren, door de combinatie van funky fusion-elementen met wereldmuziek en popinvloeden, steeds met een solide jazz background. Met name Johan en Peter hebben zich ook in meer ‘pure’ jazz geprofileerd door optredens met o.m. Eurojazz, Act Bigband, en talloze jazzoptredens met o.m. Richard Rousselet, Michel Herr, Charles Loos,… . Johan, Peter, Koen en Frank kwamen uiteindelijk terecht in zeer divers georiënteerde acts/ensembles als de BRT Bigband, BRT Jazzorkest, Raymond van het Groenewoud, Johan Verminnen, Maurane, Niagara, Clouseau, Tony Christie, de WDR Bigband, Marc Moulin, …

Na enkele decennia - en op instigatie van vele ‘oude’ fans - willen Johan, Peter, Koen en Frank de draad weer terug oppikken door met Dirk Schreurs en Roman Korolik nieuwe interpretaties van materiaal uit het verleden te brengen naast wat nieuwe dingen.. De set-up is dus zoals vroeger: 2 saxofonisten (en aanverwante instrumenten), toetsen, basgitaar, drums en percussie. 

Milkshake Banana 2.0 maakt er geen geheim van: hun boodschap blijft dat muziek in het beste geval een combinatie kan zijn van avontuur (improvisatie), plezier, communicatie, eclecticisme en … passie!

Credits

met Johan Vandendriessche (baritonsax & fluit), Peter Vandendriessche (altsax) , Koen Vandendriessche (drums), Frank Michiels (percussie), Dirk Schreurs (keyboards), Roman Korolik (basgitaar) organisatie Muziekmozaïek Folk & Jazz vzw in samenwerking met 30CC

facebook

Ticketprijzen

gratis, mits reservatie