Stepping Back, Jumping In

+ Camila Meza & Or Bareket
za 21/03/2020 - 20:00
Concert

Ticketprijzen

  • Voorverkoop : € 20 (rang 1) - € 18 (rang 2)
  • Kassa: € 23 (rang 1) - € 21 (rang 2)
  • Cultuurkaart KU Leuven: - € 2 op alle prijzen 
  • UiTPAS kansentarief (vaste prijzen): € 4,60 (rang 1) - € 4,20 (rang 2)

De award-winnende trompettiste Laura Jurd is een van de strafste figuren die de Britse jazzscene de laatste jaren heeft voortgebracht. Met haar eigen trio en haar band Dinosaur scheert ze hoge toppen. Haar eigenzinnige benadering van improvisatie is vaak kleurrijk, uitnodigend en herkenbaar.

Met haar nieuwe album Stepping Back, Jumping In (Edition Records - 2019) gaat ze in de overtreffende trap en begint een nieuw muzikaal verhaal. Het album zit vol contrasten, bevat vele lagen en dimensies, met zowel strakke compositie als ruimte voor improvisatie. Dit eclectisch album wordt tot leven gebracht door 14 straffe muzikanten, waaronder vijf componisten. Aanrader!

Camila Meza (Chili) & Or Bareket (IL)

De Chileense zangeres en gitarist Camila Meza debuteerde in 2017 met haar bekroonde album ‘Traces’. De New York Times omschrijft haar als “een slimme jonge zangeres en gitariste met een oor voor zowel folk en popmuziek”. Camila werkt samen met bassist Noam Wiesenberg en creëerde een ensemble met klassieke strijkers en percussie; The Nectar Orchestra. Een nieuwe album “Amber” verscheen op Sony.

Haar eigen spel refereert sterk aan een crossover tussen Pat Metheny, Joni Mitchell, Milton Nascimento en Jobim.

Ze kreeg samen met Lizz Wright en Becca Stevens vervolgens een uitnodiging als speciale gastsoliste door het Metropole Orkest voor een optreden op het North Sea Jazz Festival.

Bij ons treedt ze op in duo met de Israëlische contrabassist Or Bareket. Voor ons jazzpubliek moet hij een belletje doen rinkelen, want in najaar 2018 stond hij met zijn quartet waaronder drummer Ziv Ravitz nog te schitteren in 30CC/Wagehuys. We kregen al inzage in zijn nieuw werk, album “33”, verscheen enkele maanden later.

In de pers

‘Laura Jurd levert met Stepping Back, Jumping In wederom een muzikaal super interessant project af. Muzikaal onbevangen en vrij blijft ze muziek maken die optimaal betovert. Een album ook waarop haar fraaie trompetspel geenszins de boventoon voert maar juist haar componeerkwaliteiten optimaal naar boven komen. Muzikanten en componisten die in deze rare muzikale tijden het lef hebben constant te vernieuwen en dus te verrassen verdienen nog meer respect dan ze al deden.’ (Dick Hovenga - Written in Music)

Credits

met Laura Jurd (trompet), Raphael Clarkson (trombone), Alex Paxton (trombone), Martin Lee Thomson (euphonium), Soosan Lolavar (santoor), Rob Luft (banjo en gitaren), Elliot Galvin (piano), Anja Lauvdal (synth / elektronica), Conor Chaplin (contrabas), Liz Exell (drum kit), Corrie Dick (drum kit) + Ligeti Quartet: Mandhira de Saram (viool), Patrick Dawkins (viool), Richard Jones (altviool) en Cecilia Bignall (cello)

Ticketprijzen

  • Voorverkoop : € 20 (rang 1) - € 18 (rang 2)
  • Kassa: € 23 (rang 1) - € 21 (rang 2)
  • Cultuurkaart KU Leuven: - € 2 op alle prijzen 
  • UiTPAS kansentarief (vaste prijzen): € 4,60 (rang 1) - € 4,20 (rang 2)