Kristen Cornwell & Tim Finoulst

+ Brunch

zo 13/03/2022 - 10:30
Concert
C.C. Oratoriënhof
ingang langs het Mercatorpad
10.30 uur: brunch - 12.00 uur: concert

Ticketprijzen

  • brunch + concert
    € 32 – geen kortingen!
  • slechts 40 plaatsen – enkel beschikbaar in voorverkoop, niet ter plaatse!

In het gezellige Oratoriënhof krijg je een intiem concert van zangeres Kirsten Cornwell en gitarist Tim Finoulst. Echte fijnproevers combineren deze jazzportie uiteraard met de gevarieerde en heerlijke zondagbrunch.

Kristen Cornwell (1967) is een Australische jazz-zangeres. Ze behaalde in 1989 haar bachelor jazzdiploma aan de Australian National University (Institute of Arts). Meer dan tien jaar na het begin van haar carrière vestigde ze zich in België, waar ze een masterdiploma haalde aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en ook haar plek in de jazzwereld vond.

Ze werkt als zanglerares aan de Conservatoria van Mechelen en Gent en aan eigen projecten, zoals haar kwintet met de topmuzikanten Pascal Schumacher (LUX) op vibrafoon, Frederik Leroux (B) op gitaar, Dennis Frehse (D) op drums en Christophe Devisscher (B) op bas. Ze bracht verschillende albums uit in Australië zowel als in België, waaronder Distant Skies en Duke Ellington’s Sound of Love.

Tim Finoulst (1986) studeerde in 2010 summa cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen met o.a. Hendrik Braeckman en Martijn van Iterson. Hij volgde masterclasses bij Peter Hertmans, Hans Van Oost, John Scofield, Fabien Degryse, Serge Lazarevitch, Jonathan Kreisberg, Hilmar Jensson, Nelson Veras, Philip Catherine, Wayne Krantz, Ari Hoenig, Charlie Haden, Anders Jormin en vele anderen.

Met The Circle speelde hij in de zomer van 2009 op Jazz Middelheim met Mark Turner als gastsolist. Met het Sullivan Street Trio eindigde hij als 4de in de internationale jazzwedstrijd Jazz Hoeilaart in 2011. In juli 2013 won hij samen met Kim Versteynen de Dinant Leffe Jazz Contest en in 2017 won hij de Maastricht Jazz Awards met zijn trio.

Als leraar is hij verbonden met de kunsthumaniora Musart te Hasselt en het Conservatorium aldaar.

Credits

met Kristen Cornwell (zang) en Tim Finoulst (gitaar)