zo 29/03/2020 - 21:00
Concert, Café concert
Gratis
Dit evenement is gratis

John Ghost, het sextet rond gitarist-componist Jo De Geest, combineert hechte composities, knappe harmonieën en strakke wendingen met momenten van pure klankverkenning. Deze jazzband heeft geen vastgelegde ‘stijl’, maar vult improvisatie aan met een rijke traditie én moderne invloeden.

Bovenal zijn ze voortdurend op zoek naar nieuwe klanken en filmische sferen, die ze voor het eerst inblikten met een EP in 2012 en een gesmaakte debuut ‘For A Year They've Slept’ in 2016. Afgelopen novembermaand volgde de waardige opvolger ‘Airships are organisms’, met sferen van David Lynch, grillige melodielijnen à la Zappa en veel dansbare grooves.

In de pers

  • “Geen gezeur: dit is alweer een prima Belgische jazzplaat.” (*** De Standaard)
  • “Muzikale art deco: De muziek van John Ghost ademt virtuositeit en leeft op zich. Ondanks (of dankzij?) de retromix klinken de nummers heel tijdloos. Met hun tweede album toont John Ghost dat ze een blijvende (en klinkende) naam in de Belgische jazzscene geworden zijn en ongetwijfeld zullen blijven.” (**** Dansende Beren)

Credits

met Jo De Geest (gitaar en composities), Rob Banken (rieten), Wim Segers (vibrafoon), Karel Cuelenaere (toetsen), Lieven Van Pée (bas) en Elias Devoldere (drums)

Dit evenement is gratis

Kijk ook eens bij: