Jazz@Steiner: Beuvens – Obermüller – Versweyveld - GEANNULEERD

wo 25/03/2020 - 20:00
Geannuleerd
Concert
2 uur

Ticketprijzen

  • Voorverkoop: € 15  
  • Kassa: € 18
  • Cultuurkaart KU Leuven: - € 2
  • geen UiTPASkortingen
  • Ben je onder de 18 en genoot je geen korting, dan krijg je een extra traktatie ter plaatse!

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, wordt deze vertoning geannuleerd. Heb je een ticket voor deze voorstelling, dan zal je spoedig een bericht ontvangen over de volgende stappen. Je hoeft zelf dus geen actie te ondernemen.

Dit gelegenheidstrio brengt eigen werk en composities gebloemleesd uit het triorepertoire. De rode draad is de zoektocht naar de perfecte akoestische balans tussen de drie instrumenten, het publiek en de bijzondere ruimte van de Foyer Remy. De Foyer Remy werd in 1933 gebouwd als feest- en toneelzaal van de Remy-fabriek in Wijgmaal.

19.30 uur – deuren
20.00 uur – aanvang concert
22.00 uur – einde

Sam Versweyveld studeerde bij Bert Joris aan het Lemmensinstituut in Leuven, en was als sideman actief bij de Chris Joris Experience, de Chris Mentens Jazz Van en bij Buscemi, de band van DJ en producer Dirk Swartenbroeckx. Op die manier kreeg hij de kans samen te werken met toppers uit de Belgische jazz-scene, zoals Erwin Vann, Jeroen Van Herzeele, Bart Defoort, Frank Vaganée, Dré Pallemaerts, Bruno Castellucci, en een aantal buitenlandse meesters zoals John Ruocco en Mal Waldron. Met deze bands passeerde Sam ook op een heleboel grote festivals in binnen- en buitenland, zoals ‘Jazz Middelheim’, ‘Rock Werchter’, ‘Pukkelpop’, ‘Jazz Montreal’ en ‘Jazz Montreux’. Tegenwoordig leeft hij zich vooral uit in de wereldmuziek van de Leuvense band Los Callejeros en de alterlatino van het Brusselse Chicos y Mendez. Al die tijd was Sam Versweyveld echter ook leraar muziek en talen aan de Leuvense Steinerschool De Zonnewijzer. Na het gesmaakte concert van vorig jaar in de grote zaal van de voormalige Foyer Remy nodigt hij opnieuw twee getalenteerde musici uit. 

Cyrille Obermüller, vorig jaar ook van de partij, is oud-leerling van deze school, en begon contrabas te spelen toen hij hier nog op de schoolbanken zat. Zijn onmiskenbare talenten deden hem echter uitwijken naar de kunsthumaniora in Laken, en daarna studeerde hij aan de conservatoria van Brussel, Den Haag en het Lemmensinstituut in Leuven. Op dit moment vervolledigt hij zijn studies aan het conservatorium van Antwerpen bij Bo Van Der Werf. Hij is op korte tijd een veelgevraagde bassist geworden, getuige de lange lijst van ensembles waarin hij actief is: HAST, Bruno Vansina Quartet, Casimir Liberski Trio, Ingi Bjarni Skulason Trio, Geoffrey Fiorese Tentet en samenwerkingen met Mark Guiliana, Dré Pallemaerts, Erik Ineke, Peter Hertmans, Illuminine en veel meer. Cyrille speelde o.a. op festivals als ‘Jazz Middelheim’, ‘Brussels Jazz Weekend’, ‘Reykjavik Jazz Festival’, ‘Leuven Jazz’ en ‘Flagey Jazz Festival’. Daarnaast vindt hij nog tijd om de programmatie van La Conserve te verzorgen, het Leuvense center for jazz and improvised music.

Pianiste Eve Beuvens vervolledigt dit jaar het gelegenheidstrio. Na haar studies filosofie ging ze helemaal voor haar grote liefde, de jazzmuziek, en studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel bij Diederik Wissels, John Ruocco, Kris Defoort, Garrett List, en bij John Taylor in Keulen. Ze studeerde af in 2005 en bracht al in 2009 haar eerste cd uit, ‘Noordzee’ (Igloo Records). De muziek op dit album is grotendeels van haar hand, en toont haar kwaliteiten als componist en uitvoerder. Ze toerde intensief met deze muziek, maar was ook actief in verschillende andere groepen en projecten. In 2013 bracht ze een septet bij elkaar onder de naam Heptatomic, en in 2015 verscheen de gelijknamige CD van deze band. Ook met deze groep werd er uitgebreid getoerd, en een cd-release in Frankrijk werd met enthousiasme begroet. Via haar samenwerking met de Zweedse saxofonist Mikael Godée voegde ze nog twee albums aan haar discografie toe, ‘MEQ’ uit 2013, en zeer recent ‘Looking Forward’ (2019). Ook in 2019 vroeg het ‘Gaume Jazz Festival’ haar voor een solo-concert, en op dit moment werkt ze aan haar eerste solo-album. Eve geeft les aan de academies van Wemmel en Willebroek, en aan de ‘Gaume Jazz’ zomercursussen.

Credits

Met Eve Beuvens (piano), Cyrille Obermüller (contrabas) en Sam Versweyveld (trompet) organisatie Steiner For Life

Via de evenementen van Steiner For Life zamelt De Zonnewijzer fondsen in ten voordele van de uitbreiding van de Middelbare Steinerschool.

www.steinerforlife.be

Bekijk en luister online