Trio Sam Versweyveld, Cyrille Obermüller, Roeland Celis
wo 20/03/2019 - 20:00 Tickets

Ticketprijzen

  • VVK: € 12 - € 10 met Cultuurkaart KU Leuven
  • KASSA: € 15 - € 13 met Cultuurkaart KU Leuven
  • geen UiTPAS-kortingen

Sam Versweyveld (°1971) studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven en speelde bij Chris Joris Experience,  Chris Mentens Jazz Van en Buscemi. Op die manier kreeg hij de kans samen te werken met toppers uit de Belgische jazzscene (Erwin Vann, Frank Vaganée, Dré Pallemaerts, Bruno Castellucci) en een aantal buitenlandse meesters zoals John Ruocco en Mal Waldron. Met deze bands passeerde Sam ook op een heleboel grote festivals in binnen- en buitenland, zoals Jazz Middelheim, Rock Werchter, Pukkelpop, Jazz Montreal en Jazz Montreux.

Tegenwoordig leeft hij zich vooral uit in de wereldmuziek van de Leuvense band Los Callejeros en de alterlatino van het Brusselse Chicos y Mendez. Al die tijd was Sam Versweyveld ook leraar muziek en talen aan de Leuvense Steinerschool De Zonnewijzer. Dit concert wordt dus een echte thuismatch voor hem. In de grote zaal van de voormalige ‘Foyer Remy’ nodigt hij twee jonge en bijzonder getalenteerde muzikanten uit.

Cyrille Obermüller (°1994) is oud-leerling van de Leuvense Steinerschool en begon contrabas te spelen toen hij er nog op de schoolbanken zat. Daarna studeerde hij aan de conservatoria van Brussel, Den Haag en het Lemmensinstituut in Leuven. Op dit moment vervolledigt hij zijn studies aan het conservatorium van Antwerpen bij Bo Van der Werf. Hij is op korte tijd een veelgevraagde bassist geworden, getuige de lange lijst van ensembles waarin hij actief is: H A S T, Bruno Vansina Quartet, Casimir Liberski Trio, Ingi Bjarni Trio, Geoffrey Fiorese Quintet en samenwerkingen met Mark Guiliana, Dré Pallemaerts, Eric Ineke, Peter Hertmans, Illuminine,… . Obermüller speelde op festivals als Jazz Middelheim, Brussels Jazz Weekend, Reykjavik Jazz Festival, Leuven Jazz Festival en Flagey Jazz Festival. Daarnaast vindt hij nog de tijd om de programmatie van ‘La Conserve’, het Leuvense Center for Jazz and Improvised music, te verzorgen.

Roeland Celis (°1993) is een van de boeiendste gitaristen op het Belgische jazztoneel. Hij studeerde aan de conservatoria van Antwerpen en Amsterdam, aan het Lemmensinstituut in Leuven bij Peter Hertmans en aan de Aaron Copland School of Music in New York. Ondertussen geeft hij zijn kennis door aan de academies van Mechelen en Geraardsbergen en is hij actief in verschillende, vaak avontuurlijke projecten, niet zelden aan de zijde van Cyrille Obermüller.

Dit gelegenheidstrio brengt eigen werk en laat zich ook inspireren door iconische trio’s zoals die van gitarist Philip Catherine met trompettisten zoals Chet Baker en Tom Harrell. 

Credits

met Sam Versweyveld (trompet en bugel), Cyrille Obermüller (contrabas), Roeland Celis (gitaar)

organisatie  Steiner For Life - ten voordele van de uitbreiding van de Middelbare Steinerschool Leuven

www.steinerforlife.be

Bekijk en luister online