Samira Saleh, Sefora Sam en Jaouad Alloul
di 19/03/2019 - 20:00
Literatuur, Concert

Ticketprijzen

  • VVK: € 4
  • KASSA: € 6 / student: € 4
  • UiTPAS met kansentarief: € 1,20

Jazz ‘N’ Words is een live jam waarin podiumwoordkunsten versmelten met jazzmuziek. De avond start met een aantrekkelijke affiche en eindigt met een open mic.

WOORDENAARS

Samira Saleh

Een spoken word/performance artieste die gepassioneerd is door verhalen vertellen en delen om mensen samen te brengen. Gebruikt ‘spoken word’ als een instrument voor zelfempowerment sinds ze voor het eerst op het fenomeen stuitte online. Was deel van het winnende Team Zuid in het ‘Slam ’t Stad’ toernooi in Antwerpen en trad op over heel België, Nederland, Birmingham, Belgrado en Caïro.

Daarnaast nam ze deel aan verschillende projecten zoals het Tashweesh Festival, Apple’s and Snakes Hit The Ode, Stand & Deliver en Jazz ‘n’ Words (Urban Woorden).  In 2016 werd ze Slambassadrice voor België in het internationale uitwisselingsproject ‘Next Generation Speaks’ waarvoor ze naar San Francisco reisde. In datzelfde jaar won ze ook de BILL-award in de categorie Spreken. Tevens vind je haar achter de schermen terug als mede-organisator van Mama's Open Mic.

Keep an eye out for this badass upcoming poet! The revolution will not be televised, she will be heard!

Sefora Sam

Sesa (21), slam poet, laat zich inspireren door het alledaagse dat op haar afkomt. Haar inspiratie haalt ze uit muziek, emoties en levenservaringen. In 2016 gaf ze op haar eentje ‘Thrill of Victory’ uit. Het is een compilatie van de meest aangrijpende teksten die haar leven vertalen in zeven hoofdstukken. Deze dichteres gaat met "Veni, Scripsi, Vici" (ik kwam, ik schreef, ik overwon) als motto door het leven.

Jaouad Alloul

Theatermaker, zanger & performer. Deze chocolatier van opleiding heeft zich van 2009 tot 2014 als vaste waarde in de Belgische drag scene opgewerkt. Als tenor vocalist werd hij in 2014 halve finalist van The Voice van Vlaanderen en vertolkte hij in 2015 de rol van Angel in de rockmusical Rent van het Antwerpse musicalensemble InTeam.

Met zijn korte solo Zeemeermin tourt hij langs Vlaamse en Brusselse scholen om taboes te doorbreken rond gender, religie, cultuur en seksualiteit.

In 2019 zal zijn eerste EP #messias uitkomen met eraan gekoppeld verschillende performances. Met het project Stadsnomaden geeft hij workshops rond emotie en expressie aan jongeren, thuislozen en gevangen.

“Onderwerpen als gender, religie, cultuur en seksualiteit hebben mij altijd al gefascineerd. Als artiest vind ik het belangrijk om die onderwerpen niet van elkaar te isoleren, maar juist met elkaar te verbinden. Ik wil theater creëren met een maatschappelijke boodschap die niet in conflict wil gaan of shockeren, maar een empatisch gevoel van medeleven opwekt bij het publiek. Daarvoor combineer ik graag verschillende disciplines.”

Credits

www.behumanvzw.be
instagram Jaouad

Bekijk en luister online

Ticketprijzen

  • VVK: € 4
  • KASSA: € 6 / student: € 4
  • UiTPAS met kansentarief: € 1,20