Incognito + Placenta plays Placebo

za 23/03/2019 - 20:00
Concert

Ticketprijzen

  • VVK: € 21 - € 18 met Cultuurkaart KU Leuven - € 4,20 met UiTPAS met kansentarief
  • KASSA: € 24 - € 21 met Cultuurkaart KU Leuven
  • UiTPAS met kansentarief: € 4,80

Incognito

Incognito is al bijna veertig jaar een vaste waarde binnen de internationale jazzwereld. Hun debuutalbum ‘Jazz Funk’ verscheen begin jaren '80 en sindsdien is de Britse band niet meer weg te denken uit de disco, jazz en funkscene. Frontman Jean-Paul 'Bluey' Maunick is de motor achter deze succesvolle formatie.

In de beginjaren was Incognito vooral bekend in de Britse acid jazz-scene, maar met de hit ‘Always There’ uit 1991 verwierf de band wereldwijde bekendheid. In 1992 scoorde Incognito een top 10-hit met de Stevie Wonder-cover ‘Don’t you worry about a thing’. Het nieuwste album ‘In Search Of Better Days’ (2016) bewijst dat de band onder leiding van ‘Bluey’ na al die jaren nog niets van zijn glans verloren is.

Placenta plays Placebo

Begin jaren '70 startte de visionaire muzikant/componist Marc Moulin (°1942 - † 2008) met het mythische Placebo (niet te verwarren met de Engelse glamrockband Placebo). Onder deze naam werden drie baanbrekende platen gemaakt, gevuld met een vernieuwende mix van jazz en elektronica. Placebo werd geen commercieel succes, maar door de invloed die dit project had op vele producers en dj's (zoals DJ Shadow, Madlib, Jill Scott, Pete Rock, Mobb Deep, Guru, Common, Bonobo en 2ManyDJ's) is de muziek van Placebo van onschatbare waarde in de muziekgeschiedenis.

Tien jaar na het overlijden van Marc Moulin brengt Placenta hulde aan deze fantastische muziek. ‘Placenta plays Placebo’ is een initiatief en productie van CC Diest en Hans Mullens.

Credits

met Geert Roelofs (drums), Hans Mullens (bas), Patrick Steenaerts (gitaar), David Thomaere (keyboards), Dree Peremans (trombone), Sam Vloemans (trompet), Wietse Meys (sax, klarinet, basklarinet) en Eric Engels (scenografie)

Ticketprijzen

  • VVK: € 21 - € 18 met Cultuurkaart KU Leuven - € 4,20 met UiTPAS met kansentarief
  • KASSA: € 24 - € 21 met Cultuurkaart KU Leuven
  • UiTPAS met kansentarief: € 4,80