Immanuel Wilkins Quartet

‘The 7th Hand’ cd release

+ support
Concert

Ticketprijzen

VVK: € 17 (rang 1) – € 15 (rang 2) – € 11 (rang 3)
Kassa: € 20 (rang 1) - € 18 (rang 3) - € 14 (rang 3)

Kortingen:

  • Cultuurkaart KU Leuven: - € 2 op alle prijzen
  • UiTPAS kansentarief (vaste prijzen): € 4,20 (rang 1) - € 3,60 (rang 2) - € 2,80 (rang 3)

“Het belangrijkste jazzdebuut sinds jaren”, zo omschreef JazzTimes het debuut Omega uit 2020 (Blue Note Records) van altosaxofonist en componist Immanuel Wilkins.

De op dat moment 22-jarige Wilkins vestigde van het ene op het andere moment zijn naam in de jazzwereld en werd door velen uitgeroepen tot de grootste belofte op altsaxofoon. The New York Times riep Omega zelfs uit tot #1 Jazz Album of 2020 en Pitchfork omschreef zijn composities als “ocean-deep jazz epics”.

Wilkins is overigens niet de enige ster van Omega. Zijn partners in crime zijn even verbluffend: Micah Thomas op piano, Daryl Johns op bas en Kweku Sumbry op drums. Ze spelen geen straight-ahead jazz of vrije impro, maar stoeien in een verfrissend nieuw gebied waarin beide invloeden te horen zijn.

Op 28 januari 2022 verschijnt met The 7th Hand de opvolger van het bejubelde debuut. Het toont opnieuw Wilkins’ compositorische talent met een zevendelige suite van nieuwe originele stukken, uitgevoerd door zijn kwartet. De muziek zit vol empathie en overtuiging, combineert melodieuze bogen met klaagzangen en heeft steeds een gevoel van ruimte en adem.

Op The 7th Hand onthullen Wilkins en zijn band hun collectieve waarheid door zichzelf af te pellen, laag voor laag, beweging voor beweging. “Each movement chips away at the band until the last movement – just one written note,” zegt Wilkins. “The goal of what we’re all trying to get to is nothingness, where the music can flow freely through us.”

Deel mee in hun ‘zoektocht naar het niets’ tijdens dit cd-release concert.

SUPPORT

Deze avond wordt geopend door een extra concert. Meer details zijn beschikbaar vanaf 27 januari 2022.

Credits

met Immanuel Wilkins (sax), Micah Thomas (piano), Daryl Johns (bas) en Kweku Sumbry (drums)