Hendrik Braeckman, Hans Van Oost en Marc Van den Hoof

huiskamerconcert

zo 24/03/2019 - 11:00 Tickets
ticketinfo volgt

Ticketprijzen

gratis, met reservatie

Twee topgitaristen en een geboren verteller en jazzkenner. Een gelegenheidstrio om de gitaarliefhebber te doen watertanden.

Hendrik Braeckman is een leerling van onder meer Philip Catherine, Paolo Radoni, Peter Hertmans en Bert Joris. Hij maakte deel uit van het Jan De Haas Quintet en leidde lange tijd zijn eigen Hendrik Braeckman Group, met wie hij de cd 'til now uitbracht (De Werf Records). Braeckman is een vaak geziene gast bij het Brussels Jazz Orchestra en werkte ook samen met Orquesta Tanguedia, Kommil Foo, Joe Lovano en Tutu Puoane. Daarnaast is hij vaak te zien aan de zijde van Frank Vaganée in Tripod en bij Jeroen Van Herzeele. Hij is ook leraar jazzgitaar en harmonie aan het Conservatorium van Antwerpen.

Hans Van Oost is wellicht een van de meest gevraagde Belgische jazzgitaristen. Hij speelde samen in projecten en ensembles zoals het Brussels Jazz Orchestra, Bart Defoort Quartet en aan de zijde van Rony Verbiest en Ben Sluijs. Hij begon pas op 19-jarige leeftijd met gitaar en ging studeren aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Paolo Radoni en aan de Antwerpse Jazzstudio. Hij volgde daarnaast stages bij onder meer Pat Metheny en Serge Lazerevitch. Sinds 2005 is hij docent aan het Conservatorium van Gent.

Marc Van den Hoof was jarenlang de jazzstem van Klara. Met zijn programma ging je zacht de nacht in. Tijdens ‘Leuven Jazz’ geeft hij lezingen over enkele befaamde gitaristen uit de jazzgeschiedenis. Tijdens deze causerie laat hij de gitaar spreken en brengt hij verhalen uit het verleden.

[tip:] Hans Van Oost speelt om 16.00 uur ook in het QU4RTET van Stefan Bracaval.  

max. 40 personen