+ band

vr 27/03/2020 - 21:30
Geannuleerd

Ticketprijzen

  • VVK : € 9
  • Kassa : € 12
  • Cultuurkaart KU Leuven: - € 2 op alle prijzen
  • Geen UiTPASkorting met kansentarief

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, wordt deze vertoning geannuleerd. Heb je een ticket voor deze voorstelling gekocht, dan krijg je spoedig een bericht over de volgende stappen. Je hoeft zelf dus geen actie te ondernemen.

Op jonge leeftijd raakte de Brusselse Esinam al gefascineerd door traditionele percussie-instrumenten zoals de ‘tama’. Haar uiteindelijke keuze viel op de dwarsfluit, maar beide zijn nog terug te vinden in haar eclectische muzikale wereld, waarin de instrumenten verweven worden met haar zwoele stem.

Door het gebruik van elektronische effecten brengt ze de gekende akoestische klanken naar een hoger niveau. Zo neemt ze iedereen mee naar haar eigen muzikale universum waar Afrikaanse en Europese invloeden vloeiend versmelten.

Haar debuut-EP gaf een eerste inkijk in deze wereld. Voor haar debuutalbum, dat begin 2021 zal verschijnen, breidt ze die wereld uit met een band die ze voor het eerst samenstelde op Les Nuits Botanique 2019.

Het is met deze band dat Esinam deze avond op zoektocht gaat naar de klankkleur van het toekomstige album. Samen verkennen ze de mogelijkheden van het spectrum van geluid en reizen ze tussen genres met als doel een magische dialoog tussen de verschillende instrumenten te creëren.

TIMING

  • 21.00 uur - deuren
  • 21.30 uur - concert

In de pers

  • “Het geheel bestaat uit een versmelting van Afrikaanse en Europese invloeden, wat Esinam zo bijzonder interessant maakt. We durven zelfs te stellen dat ze in België een pionier is van een nieuwe, eigen vorm van elektronische muziek.” (Dansende Beren)
  • “Wie aanwezig was op een van de concerten van Melanie De Biasio in december 2017, kan Esinam al kennen. Ook de fans van Selah Sue, Barry Adamson en Bali hebben de zangeres/fluitiste mogelijk al gehoord. Voor alle anderen: wacht niet langer.” (Damusic)

Credits

met Esinam (zang, dwarsfluit, electronics), Pablo Casella (gitaar), Axel Gilain (bas), Martin Méreau (drums)