Emil de Waal + Spejderrobot ft. Band Ane

zo 22/03/2020 - 21:00
Concert, Café concert
Gratis
Dit evenement is gratis

In 2020 vieren drummer Emil de Waal en elektronicawizard Spejderrobot hun 12,5 jaar als muzikale speelkameraadjes. Voor dit koperen jubileum brengen ze meteen een nieuwe plaat uit, hun derde boreling.

Op 17 januari verscheen '3' op vinyl en als digitale download, na een proces van twee jaar - na een pauze van 7 jaar. Het is de perfecte synthese van de meer dan 500 concerten die ze als duo overal ter wereld hebben gespeeld. De plaat is een samensmelting van speelsheid, rusteloze energie en plotse explosies.

Het is een ontmoeting tussen elektronische muziek, met experimentele kantjes, en akoestische improvisatiemuziek. Een eclectish album in elke betekenis van het woord, met elementen uit dub, funk, kraut, jazz, pop, elektronica, filmische scapes en discobeats - muziek die je zowel uitnodigt tot zorgvuldig luisteren als tot loos gaan op de dansvloer!

Voor dit gratis concert in STUK Café krijgen beide heren het gezelschap van Band Ane (Ane Østergaard), de Deense componiste en performer in elektronische muziek.

In de pers

"De aanknopingspunten voor wie jazz in een ruime context plaatst, zijn naast de bijdrage van [bassist Bill] Laswell onder meer de opener die duidelijk geïnspireerd is door Bowie’s ‘Blackstar’ maar dan gepimpt met wat toetsenpartijen gedrenkt in Yes-progrock. Er is tevens een sterke link met Telex (‘II’) terwijl ook parallellen opduiken met Kraftwerk (‘IV’), de soundtracks van John Carpenter (‘VII’) en een aantal keer zelfs met STUFF. (‘V’, ‘VI’)." (cd-review op Jazz'halo)

Bekijk en luister online

Dit evenement is gratis

Kijk ook eens bij:

20/03/2020 - 21:00
29/03/2020 - 21:00