Dans Dans - support: Echoes of Zoo

do 21/03/2019 - 20:00
Concert
60' - pauze - 70'

Ticketprijzen

  • VVK: € 15 - € 13 met Cultuurkaart KU Leuven
  • KASSA: € 18
  • UiTPAS met kansentarief: € 3,60
  • Gratis voor studenten met Cultuurkaart KU Leuven, inschrijven vanaf 12 maart (14 uur).

20.00-20.45 uur: ECHOES OF ZOO
21.15-22.30 uur: DANS DANS

Dans Dans

Dans Dans – de band van Bert Dockx (Flying Horseman), Frederic Jacques (bassist bij Mark Lanegan en frontman van Lyenn) en Steven Cassiers (multi-instrumentalist bij Dez Mona en DAAU) – wordt regelmatig getipt als een van de meest opwindende Belgische projecten. Inmiddels heeft de groep een livereputatie opgebouwd tot ver buiten onze landsgrenzen.

In 2012 debuteerde het trio met een titelloos album dat op slag een cultklassieker werd. Het album bevatte eigenzinnige versies van songs van Nick Drake (het wondermooie en uitgepuurde 'River Man') en composities van Sonny Rollins, Sun Ra en Thelonious Monk. Door zijn eigengereide aanpak sloopte Dans Dans meteen in één ruk de muurtjes tussen de Belgische jazz, pop en rock scene.

Via Discogs gaan sommige exemplaren van het debuut tot 100 euro. Op vraag van de fans wordt de plaat nu opnieuw op vinyl uitgebracht. Deze re-issue wordt alvast gevierd in Leuven waarbij het trio zijn debuut integraal zal spelen, aangevuld met een greep uit hun uitgebreide back catalogue .

Support: Echoes of Zoo

Echoes of Zoo is het nieuwste project van saxofonist Nathan Daems. In dit kwartet omringt hij zich met muzikanten uit De Beren Gieren, Black Flower, Compro Oro en Sylvie Kreusch. Inspiratie haalt Daems uit de energie en boodschap van Rage Against The Machine, een van de favoriete bands uit zijn jeugd. Echoes of Zoo combineert psychedelische jazz met een punkattitude en wil de ongehoorden een stem geven. Ontdek ze live met onder meer nummers van hun eerste EP ‘First Provocations’.

In de pers


  • “Psychedelische rock van eigen bodem, die bovendien ook nog apart en verfrissend klinkt: daar worden we een klein beetje wild van.” (enola.be over de debuutplaat)
  • “Een bezwerende trip die je van de ene verrassing naar de andere loodst. Verplichte kost voor al wie oren heeft.” (Dirk Steenhaut over ‘I/II’ – Cobra.be)

Credits

Dans Dans Bert Dockx (gitaar), Fred Lyenn Jacques (bass) en Steven Cassiers (drums)
Echoes of Zoo Nathan Daems (sax), Bart Vervaeck (elektrische gitaar), Lieven Van Pée (elektrische bas) en Falk Schrauwen (drums)
in samenwerking met  Uur Kultuur KU Leuven

Bekijk en luister online

Ticketprijzen

  • VVK: € 15 - € 13 met Cultuurkaart KU Leuven
  • KASSA: € 18
  • UiTPAS met kansentarief: € 3,60
  • Gratis voor studenten met Cultuurkaart KU Leuven, inschrijven vanaf 12 maart (14 uur).

20.00-20.45 uur: ECHOES OF ZOO
21.15-22.30 uur: DANS DANS