Bring it to the People - GEANNULEERD

The film about the Brussels Jazz Orchestra

do 26/03/2020 - 20:00
Geannuleerd
Film, Concert
86'

Ticketprijzen

  • € 9,50
  • Cultuurkaart KU Leuven: € 6
  • UiTPAS kansentarief: € 1,90

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, wordt deze vertoning geannuleerd. Heb je een ticket voor deze voorstelling, dan zal 30CC spoedig met jou contact opnemen over de volgende stappen. Je hoeft zelf dus geen actie te ondernemen.

Ruim 25 jaar geleden, in een kleine jazzclub in Brussel, ontstond het idee voor een orkest dat ondertussen behoort tot de wereldtop: het Brussels Jazz Orchestra. Met internationaal gelauwerde projecten als The Artist, samenwerkingen met grote binnen- en buitenlandse artiesten zoals Bert Joris, Enrico Pieranunzi en Maria Schneider maar ook verrassende partners als de De Frivole Framboos, weet het orkest steeds weer te verrassen, verwachtingen te overtreffen en nieuw publiek aan te spreken. Samenwerkingen met DJ Grazzhoppa en rapper Zed moeten een volgende generatie warm maken voor jazz. Het Brussels Jazz Orchestra bestaat uit topmuzikanten die samen zorgen voor de unieke sound van het orkest. De verrassende artistieke keuzes van het BJO zorgen soms voor spanningen binnen de groep. Maar ook de constante zoektocht naar dat perfecte samenspel dat enkel bereikt wordt wanneer elke muzikant op dezelfde lijn zit. De essentie van het BJO schuilt in de mix van professionaliteit, speelplezier en vriendschap.

Regisseur Guy Fellemans liep gedurende meer dan drie jaar mee in het drukke spoor van het Brussels Jazz Orchestra. Na verloop van tijd werd hij bijna deel van de groep en dat voel je in de ongedwongen sfeer waarin de creatie, de conflicten maar ook de mooie momenten van vriendschap op beeld worden gevat.

De vertoning wordt muzikaal ingeleid door het trio Frank Vaganée (altsax), Hendrik Braeckman (gitaar) en Bart De Nolf (contrabas).

In de pers

  • "Gedurende drie jaar (!) volgde regisseur Guy Fellemans in hun spoor, een huzarenwerk. De echte kamikazestunt was echter de montage. En die is over heel de lijn cum laude geslaagd. (..) [De muziek] is de voornaamste reden waarom je deze film in optimale omstandigheden moet gaan bekijken. Op die manier krijg je het gevoel dat je beurtelings met de muzikanten in de kleedkamer zit of vooraan in een concertzaal." - Jazz'halo

Credits

2020 / België regie Guy Fellemans dialogen Engels, Frans, Nederlands ondertiteling Nederlands, Frans

Bekijk en luister online