B-Jazz International Contest 2019

Stefano Minder Quintet (IT), Aishinka (BE), Anders Fjelsted Sextet (DK), Obradovic-Tixier Duo (FR), Trio de Lucs (DE) en Serendip (BE)
vr 22/03/2019 - 20:00
za 23/03/2019 - 20:00
Concert

Ticketprijzen

 • VVK: € 7 - € 5 met Cultuurkaart KU Leuven
 • KASSA: € 10- € 8 met Cultuurkaart KU Leuven
 • Geen UiTPASkortingen

B-Jazz International Contest is een gerenommeerde internationale wedstrijd voor jazzmuzikanten jonger dan 30 jaar. In 2019 viert deze wedstrijd haar veertigste verjaardag. 

De doelstelling van de wedstrijd is het jazztalent van morgen te ontdekken, promoten en ondersteunen, door jonge en ambitieuze muzikanten de mogelijkheid te bieden zich in optimale omstandigheden te tonen aan een internationale vakjury en een levend publiek.

B-Jazz pakt niet uit met (inter)nationale grote namen maar focust op aanstormend jazztalent, dat dankzij deelname aan deze wedstrijd internationale ervaring opdoet en contacten legt. Een ietwat gewaagde maar weloverwogen keuze.

Deelnemers aan B-Jazz begonnen als amateurs, maar zijn ondertussen van heel hoog niveau. Zij kunnen mits een duwtje in de rug makkelijk(er) doorstoten naar het professionele jazzcircuit. Dit zorgt voor een spannende en dynamische wedstrijd. 

De jury van de preselectie koos vier finalisten en via het internationaal netwerk van B-Jazz werden er daar nog twee aan toegevoegd. Concreet gaat het om Aishinka en Serendip uit België, Obradovic-Tixier Duo uit Frankrijk en Trio de Lucs uit Duitsland aangevuld met Anders Fjelsted Sextet uit Denemarken (via het Getxo Jazz Festival in Spanje) en het Italiaanse Stefano Minder Quintet (via het Saint Louis College of Music in Rome, Italië).

Tijdens de finale in OPEK zal een internationale vakjury deze zes finalisten beoordelen.

Beide finale-avonden worden afgesloten met een Late Night Jam in Café Entrepot, waarbij een ritmesectie van het Lemmensinstituut de zaak op gang trekt.

Exclusief! Slechts 200 plaatsen voor de finale-avonden!

 • Line-up vrijdag 22 maart 2019
  20.00 uur: eerste finalist
  21.00 uur: tweede finalist
  22.00 uur: derde finalist
  23.00 uur: Late Night Jam
 • Line-up zaterdag 23 maart 2019
  20.00 uur: vierde finalist
  21.00 uur: vijfde finalist
  22.00 uur: zesde finalist
  23.00 uur: Late Night Jam

Extra

Elke finaledag wordt afgesloten met een internationale jamsessie. Afspraak om 23.00 uur in Café Entrepot (OPEK).

De bekendmaking van de resultaten van de wedstrijd vindt plaats op zondag 24 maart om 13.30 uur in 30CC/Schouwburg.

Ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van deze internationale wedstrijd is er op de eerste verdieping van OPEK een expo met uniek beeld- en archiefmateriaal (affiches, foto’s, …). 


 

Credits

met Stefano Minder Quintet (IT), Aishinka (BE), Anders Fjelsted Sextet (DK), Obradovic-Tixier Duo (FR), Trio de Lucs (DE) en Xavi Torres Trio (ES) organisatie Muziekmozaïek Folk & Jazz vzw in samenwerking met 30CC en Café Entrepot

www.b-jazz.be

Ticketprijzen

 • VVK: € 7 - € 5 met Cultuurkaart KU Leuven
 • KASSA: € 10- € 8 met Cultuurkaart KU Leuven
 • Geen UiTPASkortingen