An Pierlé Quartet

releaseconcert 'Wiga Waga'

Leuven Jazz 2021
wo 19/05/2021 - 19:00 Tickets
wo 19/05/2021 - 21:00 Tickets

Ticketprijzen

€ 15 – geen kortingen
slechts 50 plaatsen!

Dit nieuwe kwartet verenigt singer-songwriter An Pierlé, muzikant-producer Koen Gisen en het jonge jazzduo schntzl. Ze verkennen elkaars werelden en stellen hun eerste album ‘Wiga Waga’ voor met een opvallende melange van jazz, pop en cabaret.

Singer-songwriter An Pierlé volgt als artieste resoluut haar eigen koers. Toen ze in 2017 resideerde in het Gentse MSK, namen Hendrik Lasure en Casper Van de Velde op dat moment hun eerste album als schntzl op bij haar levensgezel Koen Gisen. De vier werden al snel kompanen.

Hun eerste wapenfeit op de planken volgde met het muziektheater ‘Sylvia’. Initieel stonden ze hiermee op het programma van ‘Leuven Jazz 2020’, maar ook dat concert kon om de gekende redenen niet doorgaan.

Ze ontwikkelden er een heel eigen taal, een soort experimentele popmuziek die zich strekt van serene landschappen naar expressieve Brechtiaanse cabaret-fun. Aanvankelijk stond hun muziek ten dienste van een theatervoorstelling, nu diepen ze die verder uit.


Veilig genieten - volg onze richtlijnen!
Dit concert vindt plaats in openlucht.

Credits

met An Pierlé (zang, piano en trompet), Hendrik Lasure (synthesizer en loops), Koen Gisen (basklarinet, saxofoon en gitaar) en Casper Van de Velde (drums) in het kader van Leuven Jazz in samenwerking met GC De Wildeman productie JazzLab foto Isadora Gisen