Boekvoorstelling + jazz concert

Rita Vrancken
vr 15/03/2019 - 20:00
Literatuur, Concert
Gratis

Ticketprijzen

gratis, mits ticketreservatie

Een meeslepende roman over vergeving of wraak, over de hunkering naar liefde en … een stevige portie jazz. Drummer Koen Vandendriessche, Rita’s echtgenoot, zorgt met zijn broers-saxofonisten Johan en Peter Vandendriessche, Ben Vanderweyden (mondharmonica) en bassist Roman Korolik voor de muzikale noot bij de boekvoorstelling.

De broers Koen en Johan Vandendriessche startten hun muzikale carrière met de  fusion-jazzband Milkshake Banana. Ze wonnen het eerste Internationale Jazzconcours 'Jazz Hoeilaart', dat nu met de naam B-Jazz International Contest opgenomen is in Leuven Jazz. Nadien toerden ze in binnen- en buitenland. Zo speelden ze op Jazz Middelheim, North Sea Jazz, Montreux Jazz, Atlanta Rhythm & Jazz Festival, ... De band nam twee platen op in samenwerking met Michel Herr, Kevin Mulligan en Toots Thielemans. 

Zowel Koen als Johan speelden met verscheidene artiesten en in diverse genres, maar als ze elkaar treffen is dat steevast op het kruispunt van de jazz.  Koen Vandendriessche musiceerde onder meer met Raymond van het Groenewoud, Paul Michiels en Philip Catherine.

Jan Hautekiet zal moderator van dienst zijn en ook samen met Koen, Johan, Peter, Ben en Roman musiceren.

Extra

Met signeersessie na de boekvoorstelling.

Credits

een organisatie van Leuven Jazz en uitgeverij Vrijdag in samenwerking met Leuven Leest en Standaard Boekhandel

Ticketprijzen

gratis, mits ticketreservatie