Sylvia - cd-release concert - première

+ LUCA Bigband ft. Zoë Modiga
zo 22/03/2020 - 20:00
Concert

Ticketprijzen

  • Voorverkoop: € 18 (rang 1) - € 16 (rang 2)
  • Kassa: € 21 (rang 1) - € 19 (rang 2)
  • Cultuurkaart KU Leuven: - € 2 op alle prijzen
  • UiTPAS kansentarief (vaste prijzen): € 4,20 (rang 1) - € 3,80 (rang 2)

Wegens werken aan de Bondgenotenlaan, check je best vooraf je route naar de 30CC/Schouwburg!

De Gentse singer-songwriter, zangeres en pianiste An Pierlé plaveit al twee decennia een eigenzinnig artistiek pad. In 2017 kruisten de jonkies van SCHNTZL haar pad toen zij hun eerste cd bij producer (en manlief) Koen Gisen opnamen.

Door het veelvuldig rondhangen in de keuken waar Pierlé hen van eten voorzag, ontstond er veel zin om ook samen muziek te spelen. Het viertal besloot samen verder te gaan als het (in de simpelste jazztraditie genaamde) An Pierlé Quartet.

Pierlé’s composities zijn bewust open gehouden om ruimte te laten voor experiment en improvisatie, maar ze nemen je ook bij de hand door de duidelijke vastheid en hooks in de melodieën. Het resultaat is een bonte smeltkroes van ideeën: van jazz en cabaret tot experimentele pop met een twist.

Inmiddels voorzag het Quartet de veelgeprezen theatraal-filmische voorstelling ‘Sylvia’ van Fabrice Murgia (Théâtre National – Artara – De Munt) van een zeer gesmaakte jazzy, sferische en soms wilde soundtrack.

In November 2019 komt het live-album ‘Sylvia’ uit in een gelimiteerde vinyloplage. Op ‘Leuven Jazz’ krijg je het album van dit gloednieuwe Quartet in primeur te horen.

support: LUCA Bigband ft. Zoë Modiga

‘Mama Africa’ is een ode aan de muziek van Zuid-Afrika en Miriam Makeba. Met de Zuid-Afrikaanse Zoë Modiga inviteert LUCA opnieuw een topsolist.

EXTRA

Voor aanvang van het concert kan je genieten van een causerie van jazzkenner en voormalig Klara-icoon Marc Van den Hoof. In deze sessie focust hij op de Amerikaanse componiste, bandleider en arrangeur Maria Schneider.

Met haar eigen Orchestra speelt ze wereldwijd op de grootste festivals en als componiste heeft ze de meest uiteenlopende samenwerkingen, van Jazz at Lincoln Center over het Saint Paul Chamber Orchestra tot David Bowie. Sinds 2005 ontving ze ook vijf Grammy Awards, zowel voor haar Large Jazz Ensemble als haar composities.

Hoog tijd dus voor een nadere kennismaking, om 19.00 uur in de foyer.
Gratis voor tickethouders.

Credits

met  An Pierlé (piano), Koen Gisen (gitaar), Hendrik Lasure (piano en elektronica) en Casper Van De Velde (drum en elektronica

Ticketprijzen

  • Voorverkoop: € 18 (rang 1) - € 16 (rang 2)
  • Kassa: € 21 (rang 1) - € 19 (rang 2)
  • Cultuurkaart KU Leuven: - € 2 op alle prijzen
  • UiTPAS kansentarief (vaste prijzen): € 4,20 (rang 1) - € 3,80 (rang 2)

Kijk ook eens bij:

23/03/2020 - 20:30