Éric Legnini & Friends + Elina Duni & Rob Luft
zo 17/03/2019 - 20:00
Concert

Ticketprijzen

  • VVK: € 20 - € 18 met Cultuurkaart KU Leuven
  • KASSA: € 23
  • UiTPAS met kansentarief: € 4,60

!!PROGRAMMAWIJZIGING!!

Op 12 maart kregen we het spijtige nieuws dat Philip Catherine, een van de bezielers van het project, afgelopen weekend een zware val maakte en meerdere weken niet zal kunnen optreden.

Philip hoopt zijn kompanen toch live te komen aanmoedigen, maar op het podium wordt hij alvast vervangen door de jonge virtuoze gitarist Lorenzo Di Maio (4in1, Sal La Rocca, Fabrice Alleman …).

Onder leiding van toetsenwonder Éric Legnini en aan de zijde van drummer Antoine Pierre, trompettist Jean-Paul Estiévenart en bassist Thomas Bramerie brengt hij mee hulde aan saxofonist Jacques Pelzer, én aan Philip Catherine!

Uiteraard zijn er die avond ook nog het supportconcert van Elina Duni & Rob Luft en enkele bijzondere Igloo re-releases op vinyl, zoals het debuutalbum van Melanie De Biasio

Het wordt dus sowieso een verjaardagsfeest in stijl!

Support: Elina Duni & Rob Luft

De Zwitsers-Albanese zangeres Elina Duni (ECM) combineert traditionele Albanese folk songs en jazz. Nu werkt ze samen met gitarist Rob Luft, een van de rijzende sterren van de Londense jazzscene. Zijn originele en vitale gitaarspel is beïnvloed door West-Afrikaanse muziek, Engelse folk en indierock en vult het stemgeluid van Elina Duni perfect aan. Samen nemen ze ons mee op een reis doorheen tijdloze folksongs die nu de weg naar ons hart weten te vinden. 

Extra: lezing Marc Van den Hoof

Eminence grise Marc Van den Hoof focust vooraf op een van de iconen van de jazzgitaar, Charlie Christian.
(19.15 uur - foyer - enkel voor tickethouders)


 

Credits

met Éric Legnini (piano), Lorenzo Di Maio (gitaar), Antoine Pierre (drums), Jean-Paul Estiévenart (trompet) en Thomas Bramerie (contrabas) organisatie 30CC in samenwerking met Igloo Records

Bekijk en luister online

Ticketprijzen

  • VVK: € 20 - € 18 met Cultuurkaart KU Leuven
  • KASSA: € 23
  • UiTPAS met kansentarief: € 4,60