Net gemist!

Herbekijk B-Jazz Rewind

Door de coronamaatregelen kan de B-Jazz International Contest 2021 ook dit jaar niet plaatsvinden.
Ter vervanging krijg je vijf bijzondere onlineconcerten waarbij we de winnaars van de voorbije vijf edities koppelen aan een jonge, beloftevolle Belgische jazzgroep. Zo behouden we het internationale karakter van B-Jazz en geven tegelijk de volgende lading Belgisch jazztalent een podiumkans. Alle sets zijn live, maar zonder publiek, opgenomen.

B-Jazz Rewind 1: Martin Salemi Trio (BE) & YJC5 (10.04)

Winnaars van de B-Jazz International Contest 2018Herbekijk de gratis streaming concerten

Too Many Fish (21.03)

Speciaal voor hun 10-jarig bestaan veranderde het trio Too Noisy Fish in het achtkoppig, trippend en exotisch jazzmonster Too Many Fish.

Swinging Bells 1 (19.03)

Jazzy beiaardconcert door Carl Van Eyndhoven, beiaardier van Mol en Tilburg, met melodieën van o.a. George Gershwin, Michel Legrand, Django Reinhardt en Bill Evans. 

Swinging Bells 2 (23.03)

Luc Rombouts, beiaardier van KU Leuven, Abdij van Park en Stad Tienen, neemt je mee op verkenning door de (voor)geschiedenis van jazz en blues.

Swinging Bells 3 (24.03)

Op de Vredesbeiaard van de Abdij van Park brengt Luc Rombouts jazzy tunes van o.a.  Scott Joplin, George Gershwin, Glenn Miller, Toots Thielemans en Norah Jones.

Herbekijk het interview met Fred Hersch

Artist talk (deel 1)

Ethan Iverson interviewt pianist Fred Hersch naar aanleiding van zijn streaming concert voor Leuven Jazz 2021. Hersch praat over zijn recentste plaat 'Songs from Home', Braziliaanse invloeden en solo pianowerk. (gesprek in het Engels)

Artist talk (deel 2)

Pianist Fred Hersch wordt geïnterviewd door Ethan Iverson na zijn online concert voor Leuven Jazz 2021: een gesprek over spelen in duo, improvisatie en de geplande residentie tijdens Leuven Jazz 2022. (gesprek in het Engels)