Languages

RON CARTER & RICHARD GALLIANO - ROBIN VERHEYEN & BRAM DE LOOZE

Maandag 20 Maart

20.00 uur: ROBIN VERHEYEN & BRAM DE LOOZE
21.30 uur: RON CARTER & RICHARD GALLIANO

016 300 900 - 30CC/Ticketbalie

VVK: € 24 (rang 1) - € 20 (rang 2) - € 16 euro (rang 3)

KASSA: € 26 (rang 1) - € 22 (rang 2) - € 18 (rang 3)
COMBIVOORDEEL: € 2 korting per extra 30CC-concert

Twee levende legendes uit de jazz on stage. Ron Carter en Richard Galliano zijn eindelijk terug samen sinds hun legendarische Panamanhattan (1994) en stellen hun nieuwste cd voor, die begin maart verschijnt.

Bassist Ron Carter (1937) werkte mee aan meer dan 2.500 albums (een absoluut wereldrecord!) en speelde met grootmeesters als Miles Davis, Eric Dolphy, Dexter Gordon, Cannonball Adderley, Mal Waldron, Thelonious Monk, Herbie Hancock en Wayne Shorter, maar ook met hiphophelden als A Tribe Called Quest. In zijn rijke loopbaan won hij maar liefst twee Grammy Awards.

Accordeonist Richard Galliano (1950) is een van de grootmeesters van de hedendaagse Europese jazz. Hij werd op jonge leeftijd geïnspireerd door Astor Piazzolla en werkte samen met onder anderen Charlie Haden, Chet Baker, Wynton Marsalis en onze Toots Thielemans. In Frankrijk ontving hij meermaals de Victoire de la Musique en op expliciete vraag van Jef Neve viel hij al te bewonderen op Leuven Jazz 2014.

foto Christoph Kleiner

Robin Verheyen & Bram De Looze

Saxofonist Robin Verheyen (Marc Copland, New York Quartet, TaxiWars, winnaar van de JazzAward 2016) en pianist Bram De Looze (Septych, LABtrio, Urbex) werken in alle stilte aan een nieuw album. Als duo brengen ze creatieve, hedendaagse muziek, gekenmerkt door een grote spontaniteit. Inventieve improvisaties combineren ze met hun eigen composities. Op Leuven Jazz krijg je een van de eerste liveoptredens met het nieuwe materiaal.

foto Joop Paryn

www.bramdelooze.com
www.robinverheyen.be